La doar 20 de zile de când a deschis Parcul Salca III, Primăria îl închide! Viceprimarul Florin Birta a anunţat luni două decizii cu privire la acest parc: darea lui în administrare către CSM Oradea, respectiv introducerea de tarife de acces.

"Am încercat de la deschidere să lăsăm liber accesul în acest parc, dar am avut multe reclamaţii cu privire la distrugeri şi ocuparea terenurilor fără să se ţină cont de o anumită limită de oră, aşa că am hotărât să dăm parcul în administrare Clubului Sportiv Municipal şi să introducem anumite tarife pentru utilizarea terenurilor", a declarat viceprimarul Birta, într-o conferinţă de presă ce a precedat şedinţa Consiliului Local în care au fost supuse votului aleşilor cele două decizii.

Tarifele de acces pe terenurile Parcului Salca III sunt mai mici decât la alte baze sportive din oraş, a subliniat viceprimarul. "Am decis să avem tarife mai mici cu 20% decât cele ce se practică în acest moment în municipiu, dar calculate pentru a acoperi costurile de administrare şi de întreţinere", a precizat Birta.

Conform proiectului de hotărâre, o oră de joacă pe terenurile de fotbal va costa 40 de lei, înainte de ora 18, respectiv 80 de lei, după ora 18, o oră la un panou de baschet va costa 10 sau 20 de lei, iar pe terenul de tenis doritorii vor plăti 15 sau 20 lei / oră. În fine, amatorii de tenis de masă vor plăti 10 sau 20 de lei pe oră, tot în funcţie de intervalul în care joacă. Orădenii vor trebui şi să îşi rezerve terenurile pentru orele de joc dorite, motiv pentru care CSM Oradea va avea în parc angajaţi care să noteze aceste programări. Toate aceste prevederi au fost votate de aleşii orădenilor, în şedinţa care a avut loc luni.

Întrebat de jurnalişti, în aceeaşi conferinţă de presă, dacă consideră un eşec faptul că n-a reuşit să lase parcul cu acces gratuit, aşa cum a fost el gândit, primarul Ilie Bolojan a negat.

"Nu este un eşec, ci o realitate. În condiţiile în care nişte adulţi joacă pe un teren 3-4 ore, copiii nu au acces, prin urmare trebuia să luăm măsuri, să corectăm. Pe de altă parte, există şi un grad de degradare, de folosire necorespunzătoare, iar o supraveghere suplimentară ne costă bani. Atunci, mi se pare normal ca cei care folosc această bază să suporte o parte din cheltuielile PMO nu doar pentru întreţinere", a declarat Bolojan.

Edilul a mai spus că la primăvară tarifele de acces vor fi "reaşezate", în funcţie de modul în care orădenii vor folosi de acum înainte parcul.

Întins pe o suprafaţă de 13.000 metri pătraţi, parcul Salca III are trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, trei mese de tenis de masă şi un teren de minifotbal.