Fundaţia Sfinţii Trei Ierarhi, în parteneriat cu Clubul Rotary Oradea şi Universitatea din Oradea, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, organizează evenimentul social-sportiv intitulat Evantai.

Gală sportivă a persoanelor cu dizabilităţi va avea loc în data de 27 noiembrie 2009 la ora 13 şi are ca scop atât promovarea mişcării şi a sportului printre persoanele cu dizabilităţi, pentru un mod de viaţă sănătos, cât şi promovarea serviciilor sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi din Bihor, printre care Centrul Down, Centrul de zi pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii, Centrul pentru persoane cu deficienţe psihice, Centrul pentru persoane afectate de scleroza multiplă, serviciile de sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi neuromotorii severe, serviciile sociale pentru persoanele cu deficienţe de auz.

La eveniment vor participa peste 100 de persoane cu dizabilităţi, 30 de studenţi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, voluntari europeni şi locali, care se vor întrece în bocce, tenis de masa, aruncare la cos de baschet, concurs de fotolii rulante, şah şi minifotbal.

"Evantai" este un prilej atât pentru organizaţiile participante de a-şi arăta utilitatea serviciilor realizate, cât şi pentru persoanele cu dizabilităţi, care oferă un exemplu de participare socială prin realizarea unui eveniment pe cât de complex, pe atât de relevant în privinţa abilităţilor sportive şi de socializare ale acestor persoane.

Evenimentul este finanţat de Clubul Rotary Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene.