Academia de dans "Ars-Nova" din Oradea a participat cu o delegaţie de 8 sportive pe data de 26 iunie la competiţia "2011 World Championship of modern dance sports" din Ungaria, organizată de Federaţia Internaţională de Dansuri Moderne Sportive.

Copiii şcolii conduse de Teodora Lăzuran au intrat în competiţie cu 4 coregrafii, ocupând locuri fruntaşe.

Evenimentul s-a desfăşirat la în Veszprem Arena, sala de sport construită special pentru desfăşurarea meciurilor de handbal ale echipei din Veszprem, la care a evoluat şi regretatul Marian Cosma.

De altfel, echipa orădeană a şi aprins o lumânare la bustul lui Marian Cozma, iar rezultatele obţinute au fost dedicate memoriei marelui handbalist, ucis în urmă cu doi ani.

Această competiţie încheie sezonul competiţional 2010-2011, un sezon de excepţie, în care componentele echipei Ars Nova au obţinut peste 15 titluri de campioane ale României la concursurile de dans din ţara, şi 10 titluri de campioane mondiale, cucerite la competiţiile internaţionale la care au participat.


Rezultatele la diferitele categorii:

Dance Show Solo : - loc I cat. Senior - Luana Chebeleu
Dance Show Solo : - loc I cat. Youth - Bernadett Szoke
Fantasy Solo : - loc I cat. Youth - Miriam Abrudan
Fantasy Formation: - loc I cat. Youth - Miruna Hermam, Bernadett Szoke, Miriam Abrudan, Coralia Urdea, Laura Fesnic, Larisa Demian, Diana Coltea.
Antrenorii echipei Ars Nova: Teodora Lăzuran, Ioana Pele.