În perioada 16 - 18 februarie, un grup de 11 sportivi austrieci, cadeţi şi copii, s-au aflat într-un stagiu de pregătire comună cu tinerii judoka orădeni la sala de judo a LPS Bihorul.

Sportivii din Austria sunt componenţi ai selecţionatei regionale UJC Muhrviertell, echipă cu care judoka orădeni au o foarte bună colaborare din anul 2000, anual între cele două echipe existând numeroase schimburi de experienţă, competiţii sau stagii de pregătire.

Stagiul de la Oradea din această săptămână a constat în antrenamente comune de tehnică, dar mai ales, numeroase reprize de luptă (randori), atât luptă la sol, cât şi lupta în picioare.

Organizatorii stagiului, JC Liberty şi LPS Bihorul, s-au străduit să le asigure tinerilor judoka din Austria o şedere cât mai plăcută în Oradea, dar şi posibilitatea de a se perfecţiona în tainele judo-ului la cel mai înalt nivel, prin intermediul sportivilor pregătiţi de profesorii Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco, Aurelian Fleisz şi Emil Morar.

La rândul lor, tinerii judoka de la  LPS-CSS Liberty Oradea urmează să participe la un concurs şi un stagiu de pregătire la sfârşitul lunii martie în  Austria.