Reprezentanţii Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) s-au aflat marţi la Oradea, unde au prezentat proiectul "E-learning pentru partenerii sociali", un proiect de perfecţionare şi reorientare profesională adresat sportivilor la final de carieră, dar nu numai.

Domeniile de curs din cadrul proiectului sunt administrarea societăţilor sportive, antreprenoriat, antrenorat de fotbal, arbitraj de fotbal, branding profesional, consiliere sportivă, dezvoltare personală, dietă şi nutriţie, management proiect, organizare de evenimente, steward sportiv, egalitate de şansă, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, dezvoltare durabilă.

Toate cursurile au loc online, iar la final, pe bază de examen, cursanţii vor obţine o atestare care le va permite practicarea unei profesii cu aceleaşi drepturi conferite în urma procesului de formare cu prezenţă în sala de curs.

"E-learningul oferă marele avantaj al faptului că individul care parcurge procesul de formare decide momentele care învaţă sau îşi susţine testările. Conţinutul cursurilor de formare oferite va putea fi adaptat apoi şi pentru alte domenii, specific sindicale (sănătate şi securitate în muncă, organizare sau negociere sindicală) sau generale (contabilitate, marketing etc). Fiecare dintre domenii beneficiază de suportul ştiinţific asigurat de specialişti cooptaţi în cadrul proiectului ca experţi pe termen scurt", a declarat Lucian Viscotel, manager de proiect.

Printre specialiştii cooptaţi să se ocupe de cursuri se numără cunoscutul arbitru Alexandru Tudor sau Viorel Duru, cunoscutul om responsabil cu licenţierea în cadrul FRF, precum şi cadre universitare.

Valoarea totală a acestui proiect iniţiat de AFAN şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 este de 18.489.719 lei, iar durata acestuia se întinde pe trei ani.

Pentru mai multe amănunte legate de proiect poate consultat site-ul www.elearningafan.ro.