Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris au fost primiți miercuri seara, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care le-a spus „sunt sigur că veți scrie o nouă pagină importantă în istoria sportului românesc”.

De asemenea, președintele României le-a înmânat drapelul țării soților Ionela şi Marius Cozmiuc, campioni la canotaj, care-l vor purta la JO 2024.

„Calificarea la Jocurile Olimpice înseamnă deja o reușită pentru fiecare dintre dumneavoastră și sunt sigur că, în cadrul competițiilor, veți da totul pentru a face performanță. Știm cu toții că drumul parcurs până aici nu a fost ușor. Fiecare dintre dumneavoastră a făcut sacrificii, a renunțat la multe și a muncit considerabil pentru a-și pune în valoare talentul. Adevărata luptă a unui sportiv este aceea cu propriile limite, iar dumneavoastră vă autodepășiți constant”, le-a spus șeful statului. 

Klaus Iohannis le-a spus că vor fi ambasadorii țării la Jocurile Olimpice care se vor desfășura în perioada 26 iulie - 11 august, la Paris. 

Inquam Photos / George Călin

„La un secol distanță de la prima participare a României la Jocurile Olimpice și de la momentul în care a intrat în palmaresul olimpic prima medalie, veți merge în același loc ca atunci și sunt sigur că veți scrie o nouă pagină importantă în istoria sportului românesc. Vă apreciem pentru toate eforturile de până acum și vă vom urmări prestațiile la Olimpiadă. Aveți în mine un susținător și sunt convins că întreaga țară vă este alături și așteaptă ca imnul României să răsune de multe ori la Paris și să se bucure de rezultatele bune pe care le veți avea”, a adăugat președintele. 

Din Echipa Olimpică a României fac parte și trei orădeni: Alex Creț, Marius Țic și Sebastian Oltean. 

Alex Creț va fi singurul reprezentant al țării în competiția de judo. Elevul antrenorului Emil Morar este debutant la Jocurile Olimpice și va lupta la categoria -90 kg, potrivit unei informări făcute de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. „Anul acesta Alex a făcut pasul pe podiumul european de seniori, a luat medalie de bronz la Zagreb și încrederea sa a crescut. Este cea mai importantă performanță înregistrată la acest nivel, la seniori.  El este campion mondial de cadeți și are bronz european la tineret. Paris 2024 este provocare pentru Alex”, se arată în postarea COSR.

sursa foto: COSR

Marius Țic și Sebastian Oltean sunt poloiști și au fost incluși în lotul echipei naționale care va concura la Paris. Primul este legitimat la Steaua, iar al doilea la echipa maghiară Miskolc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!