Prorectorul Universităţii din Oradea Iacob Hanţiu a anunţat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă numele tinerilor cu care Clubul Sportiv al Universităţii se mândreşte, deoarece au ocupat locuri fruntaşe la campionatele naţionale de tir şi de atletism.

O sportivă valoroasă a CSU este Cornelia Deiac (foto), care a obţinut primul loc la atletism la proba de lungime, atât la seniori, cât şi la tineret. Prin săritura de 6,70 m, Deiac şi-a asigurat un loc la Campionatul European ce se desfăşoară zilele acestea la Barcelona. "La finala săriturii în lungime, din cei 8 concurenţi, cinci au fost ai Universităţii din Oradea", a precizat Hanţiu.

Tot la atletism, dar la proba de triplusalt, Lenard Norbert a fost fruntaş la categoria tineret. Sportivii de la CSU Oradea au mai obţinut la Campionatul Naţional de Atletism două locuri II şi două locuri III.

La competiţia naţională de tir, Universitatea din Oradea a dominat îndeosebi la feminin, obţinând două locuri II, din care unul fiind totodată şi un record naţional. "La echipe, Alexandra Keri, Lorena Pop şi Antonia Miclău au reuşit un nou record naţional la proba de Puşcă - Aer comprimat", a declarat Hanţiu. La acelaşi campionat, la echipe, orădenii au mai obţinut patru locuri I, trei locuri II şi un loc III la echipe, iar la individual 3 locuri I şi două locuri III. Francesca Pop s-a remarcat şi la juniori, obţinând locul I şi participând cu lotul României la Campionatul Mondial.