Sportivii orădeni de la CS Universitar au cucerit cinci medalii la întrecerile Campionatelor Naţionale de tir pentru juniori III, care s-au desfăşurat în perioada 12-13 octombrie.

Elevii antrenorilor Adriana Floruţa şi Vasile Leţ au cucerit mai exact două medalii de aur, două de argint şi una de bronz. Medaliile de aur au fost cucerite de Alexandru Cheregi în proba de pistol viteză 25 metri, respectiv de echipa de puşcă 40 focuri aer comprimat 10 metri, formată din Coralia Urdea, Alexandra Coita şi Denisa Csányi.

Pe locul al doilea şi implicit în posesia medaliilor de argint au intrat Alexandru Cheregi şi Norbert Grama, în probele de pistol standard 25 metri, respectiv pistol 40 focuri aer comrpimat 10 metri.

Acelaşi Alexandru Cheregi, care a fost performerul delegaţiei orădene, şi-a trecut în cont şi o medalie de bronz, la pistol sport 25 metri.

Bilanţul juniorilor III îl completează pe cel al juniorilor II, care au câştigat săptămâna trecută alte nouă medalii pentru CSU Oradea.

Pe de altă parte, antrenorii secţiei de tir sportiv a clubului orădean, Adriana Floruţa şi Vasile Leţ iniţiază un nou proiect de promovare a acestui sport în Oradea, proiect intitulat "Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv". Proiectul se va derula în cadrul programului "Pierre de Coubertin", la un liceu din Oradea, fiind vizaţi elevii de clasele IV-VIII. "Prin acest proiect se doreşte popularizarea acestui nobil sport în rândurile copiilor. Sperăm să atragem cât mai mulţi tineri orădeni în practicarea tirului sportiv", a declarant antrenorul Vasile Leţ.