O delegaţie a Clubului Sportiv Universitar Oradea, formată din 5 sportivi şi condusă de antrenorii Vasile Leţ şi Adriana Floruţa, a participat în weekend la Bucureşti, la Poligonul "Iosif Sârbu" la întrecerile ediţiei din acest an a Cupei României la tir.

Rezultatele sportivilor orădeni au fost pe măsură la aceste întreceri, fiind adjudecate nu mai puţin decât 12 medalii, dintre care 6 au fost de aur, 3 de argint şi 3 de bronz. Cea care s-a remarcat, de departe, la aceste întreceri a fost Francesca Pop, medaliată de patru ori cu aur.

Pop a concurat în patru probe şi în toate a reuşit să se impună. Astfel, talentata sportivă orădeană s-a situat pe prima treaptă a podiumului de premiere şi, implicit, a intrat în posesia medaliei de aur şi câştigătoare a Cupei României, în probele de pistol aer comprimat, unde a totalizat 472,5 puncte, pistol sport 25 metri, unde a acumulat 571 puncte, pistol sport 40 metri precizie, unde a cucerit 382 de puncte, şi în cadrul probei de pistol sport 40 de metri viteză, unde a strâns 379 puncte.

La ediţia din acest an a Cupei României, Francesca Pop a fost secondată de Alexandra Keri, care a obţinut un loc I, în proba de 20 de focuri picioare, precum şi două locuri II, la 3x20 de focuri, cu 655,2 puncte, şi 60 de focuri culcat, cu 569 puncte, precum şi un loc III, în cadrul probei de 20 de focuri genunchi.

Cea de-a şasea medalie de aur a fost cucerită de Antonia Miclău, în cadrul probei de puşcă aer comprimat, cu un total de 484,6 puncte. Antonia Miclău a mai cucerit însă şi o medalie de bronz, la 20 de focuri genunchi, precum şi un loc IV, în cadrul probei de 60 de focuri culcat.

Sora Francescăi, Lorena Pop, a urcat şi ea pe podium, obţinând locul secund în cadrul probei de aer comprimat, cu 488,3 puncte, în timp ce Szucs Csongor, singurul băiat din delegaţia orădeană s-a întors cu o medalie de bronz, la pistol 60 de focuri aer comprimat, şi cu un loc IV, la pistol 60 de focuri liber.

"Rezultatele de la ediţia din acest an a Cupei României sunt remarcabile, iar cea care s-a evidenţiat, de departe, este Francesca Pop, cu incredibilul rezultat de patru locuri I", a declarat antrenorul Vasile Leţ.