Tinerii sportivi ai clubului CSS LPS Bihorul au fost angrenaţi zilele trecute în mai multe întreceri naţionale şi internaţionale, de judo, lupte-greco romane şi scrimă. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Larisa Alexandra Florian, medaliată cu bronz la Cupa Europeană de judo U17, de la Zagreb (Croaţia).

Tânăra şi talentata sportivă pregătită de antrenorul Aurelian Fleisz, a concurat în cadrul categoriei -52 kg, unde s-a clasat a III-a. Alături de Larisa Alexandra, la Zagreb au mai participat de la clubul orădean şi Patricia Petraş şi Răzvan Bodea, fără rezultate notabile însă. Competiţia din capitala Croaţiei a reunit la start 524 de sportivi, proveniţi din 24 de ţări.

Tot la judo, o mare parte dintre componenţii CSS LPS-ului bihorean au participat şi la Cupa Transilvania de la Cluj Napoca, întreceri care au reunit la start 660 de judoka, proveniţi de la 40 de cluburi, şi care s-au desfăşurat pe trei categorii de vârstă (U-11, U-13, U-15), atât la masculin, cât şi la feminin.


Cele mai bune rezultate dintre elevii antrenorilor Aurelian Fleisz, Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenko, le-au obţinut la Cupa Transilvania:

U11
Loc 1 Popa Alexandru cat. 34 kg
Loc 2 David Dragoş cat. 50 kg
Loc 3 Kasziba David cat. 50 kg
Loc 5 Vaida Marius cat. +50 kg

U13
Loc 1 Mudura Darius cat. 38 kg
Loc 1 Mezei Laurenţiu cat. 50 kg
Loc 3 Botnaru Cristian cat. 38 kg
Loc 3 Suciu Florin cat. +55 kg

U15
Loc 3 Bucurean George cat. 42 kg
Loc 3 Tarau George cat. + 66 kg
Loc 5 Farcaş Sergiu cat. 38 kg


La lupte greco-romane, elevii antrenorului Nelu Pop au participat la prima etapă a Campionatului Naţional de juniori II, de la Slatina, unde au obţinut două clasări pe podium, prin Iulian Ciuta, medaliat cu argint, în cadrul categoriei -64 kg, şi Răzvan Creţu, medaliat cu bronz la -100 kg.

Principalele rezultate ale orădenilor la etapa I a Campionatului Naţional de lupte greco-romane, juniori II:

Loc 2 Ciuta Iulian - 64 kg
Loc 3 Creţu Răzvan - 100 kg
Loc 5 Buzaş Paul - 63 kg
Loc 6 Guiaş Vlad - 58 kg


În fine, la scrimă, sportivii de la CSS LPS Bihorul Oradea au fost angrenaţi, prin Daniel Lupaş şi Laviniu Blaga, la Campionatul European U17 de la Klagenfurt (Austria). La individual, Daniel Lupaş s-a clasat pe locul 61, în timp ce pe echipe, cei doi orădeni, alături de colegii lor de lot s-au situat cu formaţia României pe poziţia a 18-a. Scrimerii de la CSS LPS Bihorul sunt pregătiţi de antrenorul Dragoş Şpan.