Clubul sportiv Tae - Kyon Taekwon-do Oradea a început în forţă activitatea din acest an, cu un examen de centură organizat în acest week-end la sala de sport a Liceului "Ady Endre".

La examen au participat 9 sportivi din echipa de tineret a clubului, ei fiind examinaţi de către preşedintele clubului Tae-Kyon, Alexandru Sas - 3 dan.

În urma susţinerii examenului, Wiski Melinda, Vasiloiu Mihai, Sarca Alexandru şi Marton Andrei au obţinut centura galbenă, Birta Andrei şi Iovan Alexandru au obţinut centura verde, Chirai Marius a obţinut centura albastră cu tresă roşie, iar Salamon Szabolcs a reuşit să obţină centura roşie.

"Examenul a fost extrem de dificil, sportivii fiind testaţi aproape patru ore din tehnici de picioare, tehnici de mână, autoapărare, tull (exerciţii de formă), luptă liberă şi, în premieră, spargere de forţă-spargerea unor plăci de plastic special", a declarat Alexandru Sas, preşedintele şi antrenorul coordonator al Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea.

Pe de altă parte, la sfârşitul lunii ianuarie, la Dej a fost organizat de Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. un stagiu naţional tehnic pentru sportivi, instructori şi antrenori, precum şi un stagiu de arbitraj. "La acest stagiu naţional CS Tae-Kyon Oradea a fost reprezentat de sportivii Molcsan Tamas - 1DAN, Deme Vlad - 1DAN, Molcsan reuşind testul de arbitraj, iar Topai Cătălin a reuşit testul pentru obţinerea centurii negre - 1DAN şi testul de arbitraj", a mai declarat Alexandru Sas.

Sportivii clubului orădean se pregătesc acum pentru a participa la Campionatul Naţional de Taekwon-do ITF, care va fi organizat la Timişoara în perioada 17-19 februarie. Competiţia este rezervată atât juniorilor, cât şi seniorilor.