În perioada 15 - 17 aprilie, Sala Sporturilor din Iaşi a găzduit etapa interzonală (ce punctează ca Finală de stil Fudokan) din cadrul celei de-a XX-a ediţii a Campionatului Naţional de Karate tradiţional pentru juniori, tineret şi seniori.

Cu această ocazie s-a stabilit ierarhia pentru 2011, în urma căreia va fi desemnată componenţa loturilor naţionale, care ne vor reprezenta la Campionatul European de stil Fudokan ce se va desfăşura la finele lunii mai în Belgrad, Serbia.

În lupta pentru titlu au pornit cei mai buni karateka (aproximativ 250 de sportivi), calificaţi de la cele trei faze zonale desfăşurate anterior, reprezentând 30 de cluburi din întreaga ţară.

Deşi calificat de la zonale, lotul clubului Todome Oradea nu a făcut deplsarea la Iaşi, lăsând ca celelalte două cluburi, UAMT - Univ. Agora (antrenor Pavel Vancea) şi Fudoshin Oradea (antrenori Mihai şi Adriana Turla), să ne reprezinte oraşul la această competiţie majoră.

Dacă clubul UAMT - Universitatea Agora s-a numărat printre protagoniştii competiţiei, reuşind să obţină 2 medalii de aur, 6 de argint şi 4 de bronz, clubul Fudoshin se poate mândri cu o primă medalie de bronz, obţinută la categoria de cadeţi. Sportivii care au obţinut medalii de aur sunt Raul Tudorică şi Robert Botez, ambii la stilul fukugo.

Concursul, organizat sub egida Federaţiei Române de Karate Tradiţional, de către C.S. Enpi Iaşi, s-a bucurat de o organizare bună, cu mici carenţe totuşi, pe linie tehnică (în cadrul secretariatelor de la tatami fiind nevoie de multe ori de corecţii de calcul).

Astfel, pentru loturile naţionale lărgite s-au calificat primii trei sportivi de la probele individuale şi formaţia campioană la probele de echipă, finalizarea loturilor urmând a fiind efectuată după finala Campionatului Naţional, ce se va desfăşură în perioada 30 aprilie - 1 mai la Oradea.

"Mă bucur că şi de această dată elevii mei au dat dovadă de seriozitate în abordarea competiţiei, Raul Tudorică reuşind şi de această dată să aducă un aur la individual, iar pe lângă cele două medalii de aur mai puteam avea cel puţin una la seniori. Aici, de la an la an se înteţeşte lupta pentru titlu, urcă tineri valoroşi, pretendenţi la medalii, iar cei mai în vârstă încă nu au de gând să cedeze locurile, la fel nu m-a surprins nici rezultatul lui Botez Robert, aşteptam de la el o medalie, în urma prestaţiei de zonale, iar faptul că aceasta este de aur, nu poate fi decât lăudabilă", a afirmat la întoarcere liderul delegaţiei orădene, antrenorul Pavel Vancea.


Rezultatele obţinute de orădeni:

Locurile I, medalii de aur:
• Tudorică Raul - fukugo, tineret (UAMT-U.Agora)
• Botez Robert - fukugo, jun.II (UAMT-U.Agora)

Locurile II, medalii de argint:
• Tudorică Raul - kata ind., tineret (UAMT-U.Agora)
• Bara Ionel - fukugo, jun.II (UAMT-U.Agora)
• Tudorica Raul şi Matei Mirel - Enbu masc. seniori (UAMT-U.Agora)
• Matei Mirel, Tudorica Raul, Bernath Csaba - kata echipe sen.(UAMT-U.Agora)
• Bernath Csaba, Matei Mirel,Tudorica Raul şi Gonţa Igor - kumite echipe (UAMT-U.Agora)
• Botez Robert şi Bara Ionel-Enbu masc., jun.II (UAMT-U.Agora)

Locurile III, medalii de bronz:
• Melania Câmpan ( Mîndru) - kumite ind. seniori (UAMT-U.Agora)
• Bernath Csaba - kumite ind. seniori( UAMT-U.Agora)
• Zabihi Arask - kumite ind.jun.I ( UAMT-U.Agora)
• Bara Ionel, Botez Robert şi Zabihi Arask-kata ech.şi kumite ech. masc., jun.II (UAMT-U.Agora)
• Gorgan Alexandru, Ban Cătălin, Vancea Andrei - kata ech. jun.II (Fudoshin)