În organizarea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Bihor şi a Clubului Sportiv UAMT Universitatea Agora Oradea, la sala de jocuri a Universităţii orădene se va desfăşura sâmbătă şi duminică cea de-a treia ediţie a Cupei Isrom la karate tradiţional. Mentorul acestei competiţii este Pavel Vancea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Karate Tradiţional, dar şi al clubului organizator.

La start şi-au anunţat prezenţa în jur de 150 sportivi, care provin de la cluburi din Ardeal. Astfel, vor fi reprezentanţi ai oraşelor Dej, Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Deva, Miercurea Ciuc şi Hunedoara. Oradea va puncta cu patru cluburi, Fudoshin, Todome, Dragonul şi CS UAMT Univ. Agora, clubul organizator.

Întrecerile, adresate copiilor şi juniorilor III, se vor desfăşura atât la individual cât şi pe echipe, primii 8 sportivi de la fiecare probă de individual şi primele 4 echipe vor obţine calificarea pentru faza finală a Campionatului Naţional de karate tradiţional, întrucât această competiţie figurează şi ca etapă de zonă a Campionatului Naţional.

La întreceri va fi prezent şi preşedintele federaţiei de specialitate, sensei Dan Stuparu - 7 DAN, care, cu acest prilej va conduce sâmbătă şi duminică, un stagiu tehnic, duminică urmând a avea loc şi examenul pentru centură.

La final se va întocmi şi un clasament pe cluburi participante, clubul cu cele mai multe puncte totalizate urmând a intra în posesia Cupei Isrom.

Sâmbătă întrecerile vor debuta de la ora 11, când sunt programate fazele preliminarii. De la ora 15 vor avea loc semifinalele şi finalele la categoriile copii III şi II. Duminică, de la ora 11, este programată festivitatea de deschidere, pentru ca în continuare să se desfăşoare fazele finale ale copiilor I şi juniorilor III.