Sportivii secţiei de lupte greco-romane de la clubul LPS Bihorul au înregistrat o comportare meritorie la întrecerile Cupei României la această disciplină, desfăşurate la Bucureşti în perioada 25-26 noiembrie.

Elevii profesorului Nelu Pop au obţinut două clasări pe podium, reuşind să se întoarcă acasă cu o medalie de argint şi una de bronz, precum şi cu alte câteva clasări în preajma podiumului.

Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Tamas Andras, în cadrul categoriei 60 kg, care a disputat finala, dar care în ultimul act a dat peste un adversar mult mai valoros şi în faţa căruia a trebuit să se recunoască învins.

La 74 kg, Alexandru Oros a urcat şi el pe podium, dar a trebuit să se mulţumească cu locul III.

Pe lângă cei doi, evoluţii bune au mai înregistrat Răzvan Creţu, la 100 kg, clasat al V-lea, Iulian Ciuta, la 55 kg, situat pe locul VII, şi Gabriel Hanga, în limitele categoriei 66 kg, situat al IX-lea.

Pe lângă aceştia a mai participat şi Valentin Gavrilaş, fără să obţină un rezultat între primii clasaţi însă.

"Sunt rezultate satisfăcătoare. S-au clasat foarte bine", a declarat, la întoarcere, antrenorul Nelu Pop despre elevii săi.

Cupa României de la Bucureşti a fost ultima competiţie oficială pentru luptătorii bihoreni în 2012, bilanţul lor în acest an totalizând 9 medalii, dintre care una de aur, 4 de argint şi 4 de bronz. Aceste medalii au fost cucerite la toate vârstele, de la copii până la seniori.

În acest sfârşit de săptămână însă clubul orădean organizează o tradiţională competiţie amicală, Cupa "Iuliu Pantiş", ajunsă la ediţia a XXX-a. Întrecerile acestui turneu vor reuni sportivi din judeţ şi eventual din Satu Mare, după cum a afirmat antrenorul Nelu Pop, în zonă, la Timişoara şi Satu Mare, fiind programate, la fel, asemenea competiţii amicale în acest week-end.

Cupa "Iuliu Pantiş" este programată sâmbătă, de la ora 10, la sala de lupte de la LPS.