Sala de sport a Colegiului Naţional de Informatică "Traian Lalescu" din municipiul Hunedoara a găzduit în weekend prima ediţie a competiţiei naţionale de karate "Open-ul Hunedoarei", la care au participat 120 de sportivi.

Deschiderea festivă a avut loc în prezenţa oficialităţilor locale, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara, precum şi a sportivilor şi unui numeros public local.

Competiţia a avut un caracter naţional şi a fost organizată de Clubul Sportiv Hard Steel Hunedoara, reunind la start concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 25 de ani.

"Sportivii participanţi au dat dovadă de multă pasiune, ambiţie, curaj, îndemânare şi dragoste pentru sportul preferat, răsplătiţi fiind cu medalii şi cupe de către organizatorul competiţiei, preşedintele clubului, Păiuş Gheorghe", după cum a declarat antrenorul orădean Ioan Vaida, prezent la întreceri cu o echipă de tineri karateka.

Astfel, de la Palatul Copiilor Shogunul Oradea, echipă de karate antrenată de prof. Vaida Ioan - 7 Dan Karate şi Vaida Elena - 3 Dan Karate, au participat 15 sportivi la secţiunea de kumite (luptă), obţinând 10 medalii, dintre care una a fost de aur, 3 de argint şi 6 de bronz.

Sportivul Timofte Andrei a obţinut locul II, la categoria de vârsta 6 ani open băieţi, Albuţ Cosmin s-a clasat al III-lea la categoria de vârstă 6 ani open băieţi, iar Cseke Alexandru a obţinut locul II, la categoria de vârsta 7-8 ani -35 kg băieţi.

De asemenea, rezultate remarcabile au obţinut şi sportivul Bonvento Ricardo, locul III, la categoria de vârsta 9-10 ani -40 kg băieţi, Baciu Adrian, locul I la categoria de vârstă 9-10 ani +40 kg băieţi. Sportivul Molnar Roland, s-a situat al II-lea, la categoria de vârstă 9-10 ani +40 kg băieţi, în timp ce Covle Dominic a obţinut locul III, la categoria de vârstă 9-10 ani +40 kg băieţi.

Pe locul al III-lea s-a situat şi Vance Alexandru, la categoria de vârsta 9-10 ani +40 kg băieţi, Pap Cristian la 13-14 ani +50 kg şi Timofte Andreea la categoria de vârsta senioare +60 kg fete.

În apropierea podiumului, dar pe locul IV s-au clasat şi sportivii: Galiş Alexandru, Simuţ Daria, Cozma Alexandru, Vance Roland şi Gherghely Tamaş.