Peste 200 de amatori de sporturi nautice pe ape montane din România, Bulgaria, Ungaria şi Franţa s-au întrecut, în perioada 8-10 aprilie, la a doua ediţie a concursului internaţional "Mureş Marathon". Concursul de rafting, caiac şi canoe pe apa nărăvaşă a Mureşului, s-a desfăşurat pe două secţiuni: de anduranţă şi de slalom.

"La tura de anduranţă au fost 4 categorii de ambarcaţiuni: caiac şi trekking caiac la ambarcaţiuni monoloc, canoe la ambarcaţiuni cu două locuri şi rafting - ambarcaţiuni de 3 - 6 locuri. La secţiunea slalom au participat numai ambarcaţiuni monoloc special construite pentru acest gen de navigaţie", se precizează într-un comunicat trimis de Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

La "Mureş Marathon", a doua competiţie ca amploare de acest gen din Europa, sportivii bihoreni de la Salvamont- Salvaspeo & Master Adventure s-au prezentat cu cea mai numeroasă echipă. În plus, sportivii bihoreni au obţinut şi cele mai multe clasări pe podium.

"Secţiunea de anduranţă la rafting locul patru a fost ocupat de echipa formată din Novak Csaba, Nagy Peter, Olah Attila şi Alexandra Bălan, la canoe locul trei a fost obţinut de către echipa Bajusz Norbert, Nagy Zsolt. La trekking caiac, pe locul trei a urcat Dunai Imre, iar pe patru Pinter Istvan", se mai arată în comunicatul trimis de Salvamont.

De asemenea, sportivii bihoreni au obţinut locul întâi la secţiunea caiac prin Halasz Attila, locurile doi şi trei fiind ocupate tot de reprezentanţi ai Salvamont Bihor, Bica Ionuţ, respectiv Leslie Tang. Prima poziţie a podiumului la Slalom a obţinut-o bihoreanul Varabecz Csaba, restul podiumului fiind completat de bihorenii Nagy Ivan şi Stancovici Ionuţ.

Laviniu Kovacs