Sala Sporturilor din Benidorm (Spania) a fost, la finele săptămânii trecute, gazda Campionatului Mondial la TaeKwon-Do ITF, întrecere care a reunit la start 1042 de sportivi din 58 de ţări, printre care şi România.

Lotul naţional al României a numărat 16 sportivi şi fost condus de preşedintele FR TaeKwon-Do ITF, Marius Oltean. Printre participanţi s-a aflat şi orădeanul Cătălin Topai (18 ani) (foto dreapta), dublul campion european din acest an din Suedia. Orădeanul a confirmat forma excelentă şi a obţinut argintul mondial la tehnici speciale în timp ce în proba de luptă (individual, masculin, -75 kg) s-a situat pe locul V.

Cătalin Topai este legitimat la Clubul Sportiv Tae-Kyon Oradea, unde este antrenat de Alexandru Sas.

"Sunt extrem de emoţionat şi totodată fericit şi mândru de Cătălin, care, după dubla de la Europenele din Suedia, a devenit vicecampion mondial. Din punctul meu de vedere este o performanţă unică în TaeKwon-Do-ul bihorean, este un rezultat binemeritat după 14 ani de muncă atât pentru el, ca sportiv, cât şi pentru mine, ca antrenor. Este ultimul an în care Cătălin participă la categoria juniori, la următorul Campionat European, cel din 2014 din Italia, la Rimini, va intra în rândul seniorilor", a declarat Alexandru Sas (foto stânga).

Din Oradea au mai fost prezenţi la CM doi sportivi de la Royal Kuwon, Molcsan Tamas respectiv Ganea Andreea, care nu au prins însă podiumul de premiere.


Celelalte rezultate obţinute de sportivii români au fost:

Miihai Mădăian - argint la luptă individual; seniori (+80 kg)
Dorian Neagu - argint la spargeri de forţă; juniori individual
Cosmin Zetea - bronz la spargeri de forţă; individual seniori
Diana Chişăliţă - bronz la luptă individual; juniori feminin (-45 kg)