Sportivul orădean Vlad Luncan participă în această săptămână în Bosnia Herţegovina, la Sarajevo, la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de judo pentru cadeţi.

Component al clubului JC Liberty CSŞ LPS Bihorul, unde este antrenat de Aurelian Flesiz şi Alexandru Goncearenco, Vlad este singurul orădean din competiţie şi participă în cadrul categoriei 50 kg, unde-şi propune cucerirea unei medalii.

De precizat că Vlad s-a întors duminică de la o altă competiţie importantă, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) – Mica Olimpiadă, care s-a desfăşurat la Tbilisi, în Georgia şi unde s-a clasat pe locul al V-lea, în limitele aceleiaşi categorii de greutate, 50 kg.

După ce a fost învins în finala pentru medalia de bronz la Tbilisi, Vlad Luncan va încerca să obţină mai mult la întrecerile de la Sarajevo.

"Vlad avea ocazia să ajungă în finală la Tbilisi, dar a pierdut în semifinală în faţa unui adversar (Paul Ronchi, din Elveţia – n.r.) pe care putea foarte uşor să-l învingă. A condus cu doi shido la zero, dar a fost apoi penalizat la rândul său cu trei shido, pierzând un meci pe care-l avea în mână. El a fost învins apoi şi în finala pentru medalia de bronz, unde nu a mai putut să se concentreze. Vlad va încerca însă acum să se revanşeze la Campionatul Mondial, după ratarea de la Mica Olimpiadă. Aici va fi totuşi mai dificil, pentru că vor concura nu numai sportivii europeni, ci şi cei asiatici, care sunt foarte valoroşi", a declarat antrenorul Aurelian Fleisz.