După ce marţi, la inaugurarea centrului NATO de la Oradea două maşini care însoţeau maşina preşedintelui Traian Băsescu la eveniment s-au ciocnit, SPP a dat publicităţii un comunicat prin care neagă orice implicare în tamponare, susţinând că evenimentul "nu are legătură cu coloana oficială sau alt automobil al SPP" şi că maşinile Serviciului "nu au fost implicate în niciun accident auto pe parcursul desfăşurării evenimentelor de la Oradea".

Comunicatul SPP are însă rolul doar de a apăra imaginea instituţiei, chiar dacă cele două maşini implicate în accident ar fi aparţinut SPP ori Ministerului Apărării Naţionale, pentru că tamponarea s-a produs, şi s-a produs, culmea, chiar la intrarea în curtea unităţii militare, de pe Calea Armatei Române. Cele două maşini care s-au ciocnit au fost chiar primele automobile din colona oficială a preşedintelui Traian Băsescu.

buseala.jpgMarţi, două dintre maşinile antemergătoare ale suitei preşedintelui Traian Băsescu au ratat oprirea, prima fiind lovită din spate de cea de a doua, ceea ce a produs un zgomot puternic, acoperit însă repede de fanfara Regimentului de Gardă.

Şoferul aflat la volanul celui de-al doilea Subaru din coloană a cotit brusc stânga, reuşind astfel să protejeze maşina din spate, în care se afla preşedintele Băsescu, şi căreia i-a făcut, în acest fel, suficient loc pentru a se opri în condiţii de siguranţă. Imediat după producerea incidentului, cele două maşini avariate au fost ascunse într-o remiză a unităţii miliare, ca să nu poată fi fotografiate sau filmate de jurnaliştii prezenţi.

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat, marţi, la inaugurarea Centrului de Excelenţă NATO pentru culegerea de informaţii din sursă umană (CoE HUMINT) de la Oradea.

Şeful statului a ajuns la Oradea în jurul orei 10.30, cu avionul, iar apoi a mers la sediul centrului amenajat, anul trecut, într-o cazarmă aparţinând unei foste unităţi militare.