Medicii orădeni au primit o mână de ajutor, în tratarea bolnavilor cu Covid-19, dar nu numai. Clubul Rotary Oradea a donat Spitalului Municipal un videolaringoscop, cu care doctorii vor putea examina de la distanţă pacienţii infectaţi, reducând astfel riscul infectării.

"Este de mare ajutor, îl vom folosi la pacienţi care urmează să fie intubaţi. Fără un videolaringoscop, stăteam deasupra lor, cu un risc de infectare din cauza aerosolilor. Acum vom fi mai în siguranţă", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Ovidiu Burtă, directorul medical al Spitalului Municipal.

Potrivit unui comunicat al Rotary Oradea, aparatul a costat 20.000 de lei, a fost achiziţionat din fondurile asociaţiei, la iniţiativa unui membru al clubului, Adrian Mihai Bulc.

De-a lungul ultimilor 20 de ani, "rotarienii" au mai făcut donaţii spitalelor bihorene, cumpărând, printre altele, aparatură pentru secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean, incubatoare pentru Maternitate ori aparate de anestezie pentru blocul operator de la Municipal.

De asemenea, la debutul pandemiei de Covid-19, cluburile Rotary din Bihor au contribuit cu 165.000 de lei pentru achiziţia primului aparat PCR, menit să efectueze analizele pacienţilor suspecţi.