Universitatea de Vest din Timișoara a lansat platforma bac.uvt.ro, unde elevii din toată țara pot găsi materiale didactice suport, realizate de cadre didactice universitare și menite să-i ajute la pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.

De asemenea, UVT a pregătit instrumente de testare și lecții video, deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română, dar cu promisiunea că astfel de înregistrări vor apărea și pentru alte materii de Bac.

Mai mult, în fiecare săptămână, profesorii de la UVT țin sesiuni de pregătire, online și gratuite, la care orice licean se poate înscrie. Acestea se vor ține în zilele de sâmbătă, până pe 29 iunie 2024, cu excepția zilelor de  27 aprilie, 4 mai, 1 și 22 iunie, pentru toate disciplinele la care elevii urmează să susțină probe scrise.

Pentru a participa la meditațiile online, elevii trebuie doar să completeze un formular de înscriere disponibil pe platforma UVT.

„Orarul modulelor, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 09.03 – 29.06.2024, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat: 9:00 – 10:30 – Limba și literatura română; 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie; 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie”, a transmis UVT.

Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte dintr-un program mai amplu, intitulat „UVT pentru elevi”, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!