Răsturnare de situaţia în cazul celor doi soţi români arestaţi în Danemarca după ce şi-au dus bebeluşul la spital. Statul danez le-a trimis o scrisoare prin care le-a transmis că sunt nevinovaţi.

Anunţul a fost făcut de deputatul PNL Robert Sighiartău, care a postat pe Facebook o imagine făcută paginii 20 a unei ediţii a publicaţiei daneze Ekstra Bladet, în care este publicat un articol despre familia română.

"Mai ţineţi minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetăţeni români, părinţi tineri, erau acuzaţi că au provocat "sindromul bebelusului scuturat" propriului copil? Foarte mulţi îmi spuneau atunci că statul danez nu poate greşi. Ei bine.. Sorana si Ionuţ au primit zilele acestea scrisoarea oficială din partea statului danez care le transmite că sunt NEVINOVAŢI de toate acuzaţiile care li s-au adus", a scris politicanul pe Facebook.

Potrivit Adevarul.ro, situaţia a fost confirmată şi de Poliţia daneză, care a transmis că dosarul a fost închis.

Tatăl copilului, Ionuţ Rotundu, a povestit pentru publicaţia Ekstra Bladet că ultimul an a fost îngrozitor pentru familia sa.

"Ceea ce am trăit în Danemarca a fost stresant, în special pentru soţia mea. Ştiam că suntem nevinovaţi, dar nu aveam niciun ajutor. Din fericire, aceste provocări şi credinţa noastră nu au dispărut. Dumnezeu nu a făcut decât să ne facă mai puternici împreună, ca familie", a spus Ionuţ, pentru publicaţia daneză.

„Cuplul, însă, se luptă cu traume profunde în urma acuzațiilor grave care le-au fost aduse”, notează publicația daneză.

Tinerii au fost reţinuţi în luna februarie 2022 şi au petrecut două luni de arest preventiv în centre de detenţie separate şi fără a avea voie să vorbească unul cu celălalt, fiind acuzaţi că şi-au maltratat bebeluşul de câteva săptămâni. 

Asta după ce şi-au dus în ianuarie 2022 fiul, pe Mathias, născut în 26 decembrie 2021, la Spitalul Universitar Odense. Acolo medicii au stabilit că micuţul suferă de sindromul "bebeluşului scuturat", un traumatism cranian care poate fi provocat de lovituri directe asupra capului, scăparea bebeluşului din braţe, aruncarea acestuia ori scuturarea lui.

Suspectând că tinerii părinţi au agresat copilul, cadrele medicale au chemat autorităţile.

În ultimul an, până la soluţionarea cazului, copilul a intrat sub tutela statului danez, iar în vară, la cererea autorităţilor româneşti, băieţelul a fost repatriat şi lăsat în grija bunicilor materni din judeţul Vaslui.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!