După ce FC Bihor s-a clasat pe poziţia a IV-a la sfârşitul turului de campionat al ediţiei actuale din liga a II-a, clubul orădean se află în procesul de licenţiere pentru ediţia viitoare competiţională, alături de echipele din primul eşalon. Aceasta înseamnă că, dacă va obţine promovarea în această vară, clubul fanion va trebui să întrunească anumite condiţii pentru a putea activa pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Ca urmare, clubul orădean trebuie să ajungă cu datoriile la zero, iar stadionul pe care îşi va disputa jocurile de pe teren propriu trebuie să îndeplinească cerinţele Ligii I.

Acesta este şi motivul pentru care zilele trecute, la Stadionul "Iuliu Bodola" a descins o delegaţie formată din vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dumitru Voloşeniuc, noul preşedinte al FC Bihor Şerban Morcan, directorul Administraţiei Imobiliare Cristian Beltechi şi preşedintele CF Liberty Cătălin Sărmăşan, alături de şeful biroului bazei sportive Ovidiu Clonda şi mai mulţi arhitecţi.

Aceştia au "inventariat" starea stadionului, pentru a şti cum să pună problema la împărţirea bugetului, având în vedere că investiţiile urmează să se facă în cea mai mare parte din bani alocaţi de la bugetele autorităţilor locale, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

Deşi deocamdată concluziile inspecţiei nu au fost trasate, cert este că pentru ca stadionul orădean să corespundă cerinţelor ligii I vor trebui făcute anumite investiţii care să vizeze, printre altele, o sală de forţă, noi vestiare, precum şi grupuri sanitare. Se discută chiar şi despre demolarea şi refacerea tribunei a II-a, o nouă tabelă de marcaj modernă, precum şi de crearea unor locuinţe pentru fotbalişti.

Aceste planuri survin ca urmare şi a programului de licenţiere în care este inclus clubul bihorean, după o pauză de câţiva ani, de când nu s-a mai mişcat mare lucru în modernizarea stadionului municipal.

Validarea procesului de licenţiere este prevăzută undeva prin lunile aprilie - mai, astfel că în primăvară principalul stadion din judeţ ar trebui să intre în şantier. Lucrările urmează să demareze pe la începutul lunii martie, după ce vor fi stabilite bugetele locale pe noul an, în vederea cărora a fost efectuată inspecţia lui Voloşeniuc.
Într-o altă ordine de idei, din returul de campionat, echipa mare a clubului orădean speră să se antreneze şi pe terenul al doilea, acolo unde se aşteaptă finalizarea lucrărilor în această primăvară.

Mihai Anghel