Federaţia Româna de Tir cu Arcul, Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor şi Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea vor organiza în acest sfârşit de săptămână, la Oradea, Campionatul Naţional al României, care va avea loc în perioada 6-7 septembrie, pe stadionul Universităţii.

Competiţia este destinată diviziilor de arc olimpic, arc compound şi barebow (seniori-senioare, juniori-junioare), pe distanţele de 50 şi 70 de metri, iar conform organizatorilor până în prezent s-au înscris aproape 80 de competitori, reprezentând 15 cluburi din 10 judeţe.

Competiţia va fi condusă de arbitrii continentali FITA şi EMAU Aurel Robu, Mihai Alexandrescu şi Constantin Frai.

Festivitatea de premiere este programată duminică, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, care vor înmâna premiile. "Aşa cum v-au obişnuit în toţi aceşti ani, C.S. "Redpoint" şi Asociaţia Judeţeana de Tir cu Arcul Bihor au pregătit trofee confecţionate integral handmade, într-un atelier de forjă tradiţionala din... Bistriţa", se arată în comunicatul transmis de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor.

De precizat că aceste concursuri de tir cu arcul au devenit deja o tradiţie în Oradea şi Bihor, acesta fiind al şaptelea an în care Clubul Sportiv "Redpoint" organizează competiţii naţionale.

În luna octombrie, Asociaţia Judeţeana de Tir cu Arcul Bihor va mai organiza tradiţionala Cupă a Cetăţii şi finala Campionatului Judeţean.