Fundaţia AGORA Oradea, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, a organizat vineri, în Sala Albastră a Universităţii AGORA Oradea, o conferinţă de informare a studenţilor în cadrul proiectului "Stagii de practică pentru o carieră de succes" (STAPROS).

Potrivit conferenţiarului universitar Ionuţ Pandelică, managerul proiectului, principala activitate a STAPROS constă în efectuarea de stagii de practică, la care vor participa 500 de studenţi. Proiectul se adresează studenţilor din anii 1 şi 2 de la specializările contabilitate, ştiinţe juridice, finanţe-bănci, marketing, economia turismului, management.

Implementarea proiectului se va desfăşura atât în Regiunea Nord Vest, cât şi în Regiunea Bucureşti Ilfov.

La conferinţă au participat 100 de studenţi, reprezentanţi ai conducerii Fundaţiei AGORA Oradea, Universităţii AGORA Oradea, membri ai echipei de management, experţi implicaţi în proiect.

Printre beneficiile pe care le va aduce implementarea acestui proiect se numără creşterea şanselor de angajare, dezvoltarea aptitudinilor de muncă, bursele şi subvenţiile oferite pe perioada derulării stagiilor de practică, dar şi premiile acordate acelora ce vor obţine rezultate deosebite în urma participării la stagiul de practică.

Proiectul este cofinanţat de bugetul naţional şi de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 şi vizează dezvoltarea abilităţilor de muncă ale studenţilor în vederea creşterii şanselor de ocupare şi integrării cu succes a acestora pe piaţa muncii.