Stagiunea 2011-2012 a fost una de succes pentru Teatrul Regina Maria. Din toate punctele de vedere. "Am avut o stagiune foarte bună, una echilibrată, care s-a bucurat de succes atât la public cât şi din punct de vedere financiar", a spus managerul Daniel Vulcu, vineri, într-o conferinţă de presă de final de stagiune.
Scripcar cu succes
Spectatorii au fost invitaţi la 8 premiere: "Scripcarul pe acoperiş", "Biloxi Blues", "O scrisoare pierdută", "Perpetua şi Felicitas", "Baltagul", "Luth, Compagnon...", "Zbor deasupra unui cuib de cuci" şi "Porni Luceafărul". Orădenii s-au înghesuit să vadă actorii orădeni jucând din nou în clădirea Teatrului, cel mai de succes spectacol fiind cel care a şi deschis stagiunea şi cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt, muzicalul "Scripcarul pe acoperiş". "Spectacolul s-a jucat tot timpul cu casa închisă, biletele fiind vândute cu câteva zile înainte de reprezentaţie", a spus Daniel Vulcu.
De asemenea, Teatrul Regina Maria a fost invitat să participe la mai multe festivaluri. În premieră, actorii orădeni au fost invitaţi la unul cu specific de muzical ori operetă: Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului "Viaţa e frumoasă" organizat de Teatrul de Operetă "Ion Dacian". Actorii au jucat cu succes la public şi la critica de specialitate muzicalul "Scripcarul pe acoperiş". Acelaşi spectacol a fost reprezentat şi la Festivalul Internaţional Multicultural "Fără bariere" la Satu Mare şi la Festivalul Internaţional de teatru "Atelier" de la Baia Mare.
În vizorul UNITER
Succesul montării poveştii evreului Tevye s-a văzut şi prin prisma nominalizărilor şi premiilor obţinute. După şase ani, Teatrul orădean a fost nominalizat din nou la Premiile UNITER, prin Ioana Dragoş-Gajdo pentru rolul Golde în "Scripcarul pe acoperiş", respectiv Vioara Bara, pentru scenografia aceluiaşi spectacol.
În ceea ce priveşte premiile, Teatrul Regina Maria a primit Premiul special al Juriului la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea cu spectacolul "Biloxi Blues", Premiul special al Juriului la Festivalul Internaţional de Teatru "Atelier" primit de Richard Balint pentru rolul Tevye din "Scripcarul pe acoperiş" şi Premiul Cel mai bun coregraf obţinut de Andras Lorand, pentru acelaşi spectacol.
Păpuşi şi folclor
Şi trupa Arcadia a avut priză la public în această stagiune. A avut două premiere: "20.000 de leghe sub mări", un spectacol inedit realizat, în premieră pentru Oradea, cu decoruri 3D şi "Capra cu trei iezi", un spectacol cu păpuşi şi actori, care i-a avut ca invitaţi pe magicienii Eduard şi Bianca.
Ansamblul Folcloric Profesionist Crişana a participat şi în acest an la numeroase evenimente şi festivaluri, dar a avut şi trei spectacole premieră pe scena Teatrului: "Joc şi cântec fără frontiere", "In memoriam Elisabeta Pavel" şi "Concert de Colinde".
Potrivit informaţiilor oferite de Teatrul Regina Maria, în această stagiune încasările din spectacole au crescut. Dacă în 2010-2011 ele erau de 348.845 lei, în 2011-2012 acestea au urcat la 485.909 lei. Şi numărul spectatorilor a sporit de la 26.243 la 27.322, în condiţiile în care numărul de reprezentaţii a fost mai mic.
În prezent actorii orădeni lucrează la punerea în scenă a şase premiere pentru stagiunea 2012-2013 care va începe în toamnă.