Muzica clasică, parfumurile uleiurilor DoTerra, aparatura de ultimă generaţie şi un personal devotat, care te ajută să-ţi recapeţi starea de bine.

Acestea sunt ingredientele KineticReform, un centru medical din Oradea care şi-a făcut o carte de vizită din reeducarea posturală a copiilor şi adulţilor afectaţi de cifoză, cocoaşa provocată de poziţia vicioasă în timpul utilizării telefonului, tabletei sau laptopului.

În doi ani de la deschidere, terapeuţii au ajutat zeci de persoane să stea cu spatele drept şi să iubească sportul.

Pasiune şi dedicare

Denisa Lontis Martin, Kinetic Reform Cabinetul KineticReform a fost ideea orădencei Denisa Lontiş Martin (foto), pasionată din studenţie de fizioterapie şi kinetoterapie. "În timpul practicii, pe care am făcut-o la Spitalul de recuperare din Băile Felix, mi-am dat seama că oamenii au nevoie de mai mult sprijin şi atenţie din partea terapeuţilor", povesteşte tânăra.

Cu această convingere a deschis în 2020 KineticReform, un loc în care aparatele revoluţionare, kinetoterapia şi masajul ajută pacientul să se detensioneze, să se relaxeze, să scape de dureri şi, totodată, să îşi întărească sistemul imunitar.

Echipa Denisei este formată din încă alte patru specialiste în kinetoterapie şi pilates, care oferă şi şedinţe de masaj pentru relaxare, terapeutic cu pietre vulcanice, anticelulitic ori reflexoterapie.

Postura perfectă

KineticReform a fost gândit de la început ca un loc dedicat în special copiilor. "Cele mai multe probleme legate de postură şi motricitate le dezvoltăm încă din copilărie, iar de-a lungul vieţii acestea se accentuează. De aceea, cel mai uşor e să fie reechilibrate de la o vârstă fragedă", explică Denisa.

Copiii şi adolescenţii care ajung la KinteticReform suferă, preponderent, de cifoză, o deformare a coloanei vertebrale care duce la apariţia unei cocoaşe, umerii şi abdomenul fiind aduse în faţă. Aceasta este cauzată de postura incorectă la birou, în pat sau chiar în picioare, în timp ce oamenii folosesc telefonul mobil, calculatorul ori tableta.

Pentru a le remedia, celor afectaţi li se face o analiză posturală cu un aparat special, care fotografiază corpul panoramic şi analizează problemele de postură. Kinetoterapeuţii se ocupă apoi, în şedinţe programate de două sau de trei ori pe săptămână, de corectarea defectelor, rezultatele putând fi observate încă de la primele şedinţe. O adolescentă cu cocoaşă (cea din imaginile principale) a reuşit să stea dreaptă după 4 luni de muncă alături de kinetoterapeuţi.

Învaţă să iubească sportul

Practicarea sportului alături de specialiştii KineticReform îi ajută, de asemenea, pe cei mici să devină extrovertiţi. "Am avut copii care la primele şedinţe nu scoteau niciun cuvânt, iar acum ne spun ce muzică să le punem. E important să fim atenţi la dorinţele lor, să nu îi plictisim cu exerciţii repetate. Uneori, când vedem că s-au săturat de kinetoterapie, îi aducem la pilates reformer, să încerce ceva nou, cu care să continue de fapt antrenamentul", mai spune Denisa.

După mai multe şedinţe, corpul este analizat din nou de aparat, care compară rezultatele. Dacă înainte de a merge la salon micuţii preferau să stea ore întregi în faţa gadgeturilor, mulţi au ajuns să iubească sportul, făcând mişcare singuri, acasă.

Analiza posturală costă 140 lei, un abonament de 8 şedinţe de kinetoterapie 560 lei, iar unul de 12 şedinţe 840 lei.  

Fără talonete

Acelaşi aparat de reechilibrare a posturii este dotat şi cu un dispozitiv ce scanează talpa piciorului, identificând posibilele probleme de păşire, cele mai multe cauzate de platfus, o afecţiune cauzată de lipsa arcadei, adică a "gropii" din talpa piciorului, ceea ce poate duce la lăsarea gleznelor şi la dureri de genunchi.

În acest caz, echipa Kinetic nu se foloseşte de talonetele clasice, ci de exerciţii pe placul tuturor. "Ora este distractivă, pentru că pacienţii învaţă să-şi folosească degetele de la picioare şi să apuce cu ele biluţe de diferite mărimi. Prin joacă ajung să-şi corecteze problema, nemaifiind nevoie de talonete", zice Denisa.

Specialiştii cabinetului pot lucra cu copii începând de la vârsta de 10 ani, terapiile fiind potrivite atât pentru ei, cât şi pentru adolescenţi, tineri şi adulţi. Pachetul de analiză a picioarelor plus 12 şedinţe de kinetoterapie costă 460 lei.

Termomasaj, drenaj, pilates

Între echipamentele revoluţionare ale KineticReform se numără şi patul de termomasaj, preferat de persoanele care lucrează mult la birou. Pe patul special, aparatul începe să scaneze coloana vertebrală şi, după ce identifică problemele, se încălzeşte la 50 de grade şi presează şira spinării, în timp ce muzica clasică relaxează mintea şi corpul pacientului. "La final te simţi ca şi cum te-ai fi odihnit o noaptea întreagă", spune Denisa. În acest caz o şedinţă de relaxare la termomasaj costă 55 lei.

KineticReform oferă şi şedinţe de drenaj limfatic, ce are rolul de a ajuta corpul să elimine toxinele şi grăsimile, preţul uneia fiind de 45 lei.

O altă opţiune, preferată în special de femei, este pilates reformer, un aparat care îmbunătăţeşte elasticitatea musculară şi tonifiază corpul. Clienţii fac exerciţiile ghidaţi de o instructoare, care îi învaţă să respire corect în timpul antrenamentului. O oră pe aparatul special de pilates costă 120 lei.

Fiecare şedinţă se face individual, pentru ca antrenoarea să-şi canalizeze toată energia asupra stării de bine şi evoluţiei clientului. Şi cine nu şi-ar dori o asemenea atenţie?

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!