A fost cod roşu de furtuni, duminică seară, în Batăr şi Tulca, în vreme ce alte localităţi au fost vizate de cod galben. Între altele, pompierii bihoreni au avut de intervenit pentru înlăturarea unor stâlpi căzuţi şi copaci doborâţi de vânt.

Conform unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, duminică, între orele 20.05 - 21.55, pompierii militari salontani au acţionat pentru gestionarea a trei situaţii de urgenţă provocate de fenomenele meteorologice periculoase avertizate prin Cod Roşu meteorologic.

"În seara zilei de duminică, în jurul orei 20.05, echipajele de pompieri ale Detaşamentului Salonta au intervenit pentru degajarea a doi stâlpi de telecomunicaţii căzuţi pe carosabil, pe raza municipiului Salonta, care blocau circulaţia autovehiculelor pe un sens de mers al DJ 704.  Între orele 20.30 -21.55, echipajele aceleiaşi subunităţi au acţionat în municipiul Salonta, pentru înlăturarea unui copac doborât de vântul puternic pe acoperişul unei locuinţe situate pe strada Liszt Ferenc, respectiv pentru îndepărtarea unui arbore prăbuşit pe carosabil, pe strada Tincii", arată ISU.

Din fericire vijeliile nu au produs victime.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică seară o avertizare de tip cod roşu, fenomenele avertizate vizând "averse torenţiale, grindină, vijelie, descărcări electrice".

Pe de altă parte, în cursul zilei de luni, judeţul este vizat şi de un cod galben de caniculă. Pe parcursul zilei de luni, "disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 şi 37 de grade".