Mai mult decât orice, Alexandra iubeşte animalele. Căţeluşii înfriguraţi şi stingheri de pe stradă o emoţionează, iar oamenii care sunt violenţi cu ei o înfurie.

Face tot posibilul să protejeze, să hrănească şi să îngrijească pisicile şi maidanezii de pe strada ei. A ajuns chiar să-şi cheltuie banii de buzunar ca să le cumpere mâncare, cutii şi pături care să-i ferească de degerături.

Preferata animăluţelor

Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Alexandra Macavei are o sumedenie de pasiuni şi îndeletniciri, care-i ocupă tot timpul liber. În afara orelor de şcoală şi-a găsit, de pildă, un hobby "artistic": dichiseşte unghiile amicelor şi ale colegelor, fiindcă a făcut un curs de specialitate.

Însă cel mai mult e preocupă soarta animalelor, în special a celor fără stăpân. "Iubesc foarte mult animalele, aşa că uneori în apartamentul părinţilor şi în casa bunicilor e grădină zoologică", povesteşte adolescenta. Cum nu le poate adopta chiar pe toate, la cele pe care e nevoită să le lase în stradă merge constant să le hrănească. "Majoritatea banilor mi-i cheltui pe mâncare, cutii şi pături pentru pisicile şi căţeii de pe strada mea".

A ajuns să le cunoască pe toate şi le-a dat şi nume. "Mă bucur enorm când văd cât mă iubesc. Când mă văd se adună în jurul meu, de câte ori ies afară", se mândreşte Alexandra.

Miss cu misiune

Pentru că-i pasă atât de mult de necuvântătoare, adolescenta lucrează ca voluntar pentru Fundaţia SOS Dogs, unde duce animale găsite pentru a fi vaccinate şi sterilizate. "Câinii străzii nu muşcă dacă nu au fost loviţi sau bătuţi. Asta nu înţeleg oamenii...", le ia tânăra apărarea. Şi, pentru că-şi doreşte să fie mereu înconjurată de animale, se gândeşte că ar putea deveni medic veterinar. "Vreau să fac fie Medicina Veterinară, fie Psihologia, pentru că mi-ar plăcea să cunosc şi ce-i în mintea omului", motivează Alexandra.

Deşi de mai mulţi ani este şi fotomodel, având un contract cu agenţia Mr. M Models, adolescenta vede această activitate doar ca pe un hobby trecător. Nici nu e manechinul tipic: ascultă rock şi nu crede în TV şi în imaginea perfectă. "Nu prea stau pe internet şi nu-mi place televiziunea, face oamenii să creadă că anumite lucruri le sunt indispensabile, ceea ce nu e adevărat", explică tânăra, care preferă să trăiască în lumea reală şi să o facă mai bună.

În primul rând protejând animalele, pentru că de un lucru e sigură: ele simt şi iubesc la fel - dacă nu chiar mai sincer - ca oamenii.


ROCKERIŢA
Alexandra Macavei
Vârstă: 17 ani
Ochi: verzi
Zodie: Peşti
Înălţime: 1,76 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 88-62-90