Primăria amplasează vineri, în parcurile Ghioceilor şi Brătianu, două corturi albe, la care se vor recenza şi microcipa câinii orădeni. După cum se ştie, în Oradea se face acum primul recensământ canin, echipe formate din angajaţii Primăriei şi medici veterinari luând la pas oraşul pentru a inventaria toţi câinii şi pentru a-i microcipa. Recensământul canin a început în iulie în zona de case din Ioşia, respectiv în cartierul Podgoria, orădenii fiind obligaţi să-şi declare câinii.

La corturile amplasate în cele două parcuri şi deschise între orele 9 şi 18 sunt aşteptaţi proprietarii de câini care nu au fost găsiţi acasă de echipele de recenzori. Cortul din Parcul Ghioceiului este destinat orădenilor care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede, iar cel din Brătianu celor de pe malul drept.

Totodată, la corturi trebuie să se prezinte şi orădenii care ştiu că urmează să fie căutaţi de recenzori şi nu vor fi acasă. Primăria avertizează că cei care nu îşi declară câinii pot fi amendaţi cu sume între 300 şi 600 de lei.

În prezent, echipele de recenzori inventariază câinii din jurul străzilor Piatra Craiului, respectiv între parcurile Ghioceilor şi Piaţa Devei.

Află mai multe despre primul recensământ canin din Oradea din articolul "Câini cu cipuri"