Proprietarii Lotus Center au cumpărat complexul multifuncţional Oradea Plaza, situat în Centrul Civic al oraşului. Grupul de firme cu capital autohton Lotus, coordonat de Alexandru Mudura junior, care are în portofoliu şi centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center şi Lotus Center, este astfel cel mai mare jucător imobiliar din segmentul de retail din Oradea.

Anunţul a fost făcut, marţi, de Colliers International, compania de consultanţă imobiliară care a consiliat tranzacţia.

Oradea Plaza are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 7.900 de metri pătraţi distribuiţi egal între birouri de clasa A şi spaţii de retail, la care se adaugă 2.400 de metri pătraţi de teren liber pentru dezvoltare viitoare.

Complexul are chiriaşi de retail din toate domeniile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion şi un loc de joacă pentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD.

Dat în funcţiune în 2010 de investitorul internaţional Portico Investments, complexul multifuncţional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul Oradiei.

"Interesul pentru achiziţia Oradea Plaza a fost semnificativ atât din partea investitorilor internaţionali, cât şi din partea investitorilor locali. Oradea este un oraş cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene şi investiţii private. Oraşul are un potenţial bun de dezvoltare economică şi imobiliară", a transmis, potrivit comunicatului, Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Firma de consultanţă nu face publică suma pentru care Lotus Center a cumpărat Oradea Plaza, la fel cum nu dezvăluie planurile noului proprietar pentru complexul multifuncţional din Centrul Civic.