Pentru ea, muzica e doar un hobby. Dar îl ia mult mai în serios decât alte tinere, care spun că muzica e "viaţa lor". La 28 de ani, Antonia Cun e preparator de limba engleză la Universitatea din Oradea şi studentă în anul IV la Medicină.

Chiar şi aşa îşi găseşte timp să cânte. La festivaluri, în studio, ba şi acasă. Pentru a da lovitura pe posturile naţionale de radio, un compozitor care a lucrat şi cu Andra i-a realizat orădencei o melodie ritmată, cu versuri în engleză şi greacă.

Parte din destin

Deşi a absolvit Facultatea de Litere la Cluj, iar acum studiază Medicina la Oradea, Antonia nu a renunţat nici la plăcerea din copilărie - muzica. După ce bunica, pianistă şi violonistă, a descoperit că nepoata sa are calităţi vocale speciale, a încurajat-o să participe la concursuri şi festivaluri. La 15 ani, orădeanca a început să studieze serios muzica, luând lecţii de canto, mai întâi în particular, iar apoi la Şcoala de Artă Francisc Hubic.

Deşi are în spate mulţi ani de studiu, între care şi cei petrecuţi la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, pe care a absolvit-o la frecvenţă redusă, Antonia continuă şi acum să se perfecţioneze, studiind alături de Meda Horjean (Meda Music).

În urmă cu doi ani, a înregistrat mai multe melodii pe albumul compozitorului Gabriel Băruţa, cel care a participat în acest an la Eurovision alături de trupa Hotel FM. Melodiile sunt slow, pe placul ei. "Îmi sunt dragi melodiile sentimentale, care transmit ceva. De altfel, preferatele sunt Celine Dion şi Whitney Houston", spune orădeanca. Una dintre piesele la care a lucrat cu Gabi Băruţă este "Part of destiny", o baladă pentru care în luna octombrie a anului trecut a filmat un clip la Palatul Mogoşoaia, lângă Bucureşti. "Spre deosebire de alte clipuri, am dorit ca acesta să fie făcut foarte natural, fără mult machiaj şi multe efecte speciale". Real, aşa cum e şi ea.

Visează la radio

Cu melodiile ei, Antonia a avut apariţii în mai multe emisiuni radio şi TV, pe Kanal D, TVR şi Radio Transilvania, dar încă nu a reuşit să fie difuzată şi pe posturile naţionale de radio, cele care "dau tonul". "Piesele mele mai vechi sunt concepute mai degrabă pentru reprezentaţii live, la festivaluri. Pentru a putea ajunge la radio aveam nevoie de melodii mai ritmate, fiindcă este concurenţă mare pe piaţă". Aşa că a obţinut o colaborare cu producătorul Adi Cristescu, cel care a compus şi cântat împreună cu Andra melodia "Colţ de suflet", devenită hit. Compozitorul i-a scris orădencei o piesă cu influenţe din muzica electronică, intitulată "Kay Ela", ceea ce în greacă înseamnă "Vino".

"Managerul meu, Doru Tincă (cel care o impresariază şi pe Ellie White, fosta solistă a DJ Project), a trimis piesa la Kiss FM, Radio ZU, Pro FM şi Radio 21. Aşteptăm răspunsurile", spune Antonia, cu speranţă. Într-o versiune remixată de DJ Chris Mayer (alt nume cunoscut în industria muzicală, pentru colaborările cu Connect-R), "Kay Ela" e deja difuzată în cluburile bucureştene. Pentru anul viitor, artista şi-a propus să filmeze un clip în Grecia. "Vreau să fie cât mai exotic, cu peisaje frumoase", spune cântăreaţa.

Dascăl şi student

Până atunci, însă, Antonia se pregăteşte să înregistreze câteva coveruri tematice de iarnă, printre care "Once Upon a December", "Last Christmas" şi "Holy Night". Dacă înregistrările le face în studiouri profesionale, pentru repetiţii părinţii i-au amenajat un mini-studio chiar acasă. "Mi l-a făcut tata cadou în urmă cu câţiva ani, deoarece cânt în fiecare zi", explică bruneta.

Chiar dacă se implică serios în muzică, orădeanca are însă şi alte preocupări, care-i absorb mai tot timpul. Tânăra este preparator de limba engleză la Universitatea din Oradea, după ce a absolvit Literele la Cluj, unde şi-a dat şi masteratul. "Mi-am terminat şi doctoratul pe o temă ce combină literatura şi psihologia. Mai trebuie doar să-mi găsesc timp să-l susţin". Antonia este atât dăscăliţă, cât şi studentă în anul patru la specializarea Medicină Generală, urmând exemplul mamei sale. "Nu-mi place monotonia. Nici când eram mică nu puteam să fac acelaşi lucru pentru mult timp", îşi explică ea pasiunea pentru domenii atât de multe şi de diferite.

Cât despre muzică, deşi nu şi-a propus să facă o carieră, dacă totuşi s-ar ivi ocazia nu ar rata-o. "Muzica mă recreează în timpul liber, dar o privesc ca un profesionist", spune Antonia. Cine nu o crede, poate s-o asculte...

Ascultă aici cea mai nouă melodie a Antoniei Cun!