Toţi cei şapte muncitori răniţi în explozia de luni seară de la staţia de îmbuteliere a gazului Corsar Gas din Ştei au fost aduşi, în noaptea de luni spre marţi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Oradea, după cum anunţă un comunicat transmis, marţi dimineaţă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

"În dimineaţa zilei de marţi, 05 februarie, la ora 07.00, cei şapte bărbaţi răniţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 53 de ani se aflau la Spitalul Clinic Judeţean Oradea: două din cele trei victime care au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi al feţei erau internate, cea de-a treia se afla sub supraveghere medicală în Unitatea de Primiri Urgenţe, iar cei patru bărbaţi aflaţi în stare gravă se aflau la secţia de Terapie Intensivă, starea lor fiind staţionară", arată comunicatul.

ISU a trimis și câteva imagini de la locul evenimentului, precizând că incendiul a fost lichidat în jurul orei 22.50, "cauza probabilă şi împrejurările determinante ale evenimentului urmând a fi stabilite după efectuarea cercetărilor de specialitate".

După cum BIHOREANUL a mai scris, a fost activat planul roşu de intervenţie, luni seară, în Bihor, după ce, în jurul orei 22.20, s-a produs o explozie, urmată de incendiu, la Corsar Gas Ştei, un distribuitor de butelii pentru uz casnic.

La acea oră, la serviciu se aflau 10 muncitori, dintre care 7 au suferit arsuri de gradul 1 şi 2, la nivelul feţei şi a membrelor.

"Patru sunt în stare gravă, cu arsuri la nivelul căilor aeriene şi necesită asistarea respiraţiei, iar trei sunt cu leziuni minore sau medii, sub 20% suprafaţă arsă, preponderent la nivelul mâinilor", a declarat BIHOREANULUI, în noaptea de luni spre marți, dr. Hadrian Borcea, şeful UPU - SMURD Bihor.

La fața locului a fost o desfășurare de forțe impresionantă. Potrivit comunicatului ISU, au fost mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul, atât din cadrul ISU, cât și din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță. A intervenit un efectiv de 43 de pompieri militari, 2 medici, 3 asistenţi medicali şi 2 ambulanţieri care au intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială CBRN, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, din care una din cadrul ISU Hunedoara, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 7 ambulanţe SMURD (6 de tip B2 şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă) şi 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.