Reprezentanţii Direcţiei pentru Sport a Judeţeului au semnat, joi, protocolul de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Prefectura şi Ministerul de Interne pentru proiectul Cupa Liceelor.

Etapa locală a competiţiei va începe săptămâna viitoare când elevii orădeni se vor întrece la fotbal, tenis de masă, baschet, handbal şi cros. Învingătorii vor înfrunta, apoi, în etapa judeţeană, elitele celorlalte licee din Bihor. „Competiţiile de o asemenea amploare sunt binevenite, în special pentru liceeni", a declarat Sorin Buhaş, directorul Direcţiei pentru Sport a Judeţului.

În etapa locală a Cupei Liceelor s-au înscris toate cele 18 licee pentru competiţia de fotbal, în cea de baschet, fete, s-au înscris 10 licee, iar la baschet-băieţi, 7 licee. Înscrierile pentru ramura de tenis de masă continuă, în timp ce pentru competiţia de handbal, fete s-au înscris 5 licee, iar la băieţi 6. La atletism, etapa locală concursul de cros, se va desfăşura în parcul Brătianu, iar cea judeţeană pe pista din Băile Felix.

Întrecerile în sală se vor ţine în sălile de sport ale liceelor, în funcţie de dotările acestora pentru fiecare sport, iar finalele competiţiilor vor avea loc la Sala Sporturilor „Antonio Alexe". „Dorim să organizăm finalele la Sala Polivalentă, deoarece şi în anii trecuţi, sala a fost plină", a declarat Buhaş.

Cei mai buni atleţi ai Bihorului se vor întrece apoi în faza zonală, iar de acolo, în cea naţională.

Ministerul Tineretului şi Sportului va asigura materialele necesare pentru competiţii, mingi, filee, tricouri, diplome şi medalii iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie va asigura paza şi ordinea pe durata întrecerilor sportive. Prefectura va pune la dispoziţie gratuit bazele sportive pe care le administrează şi va asigura asistenţa medicală pentru competitori.