Luni, 8, septembrie, încep înscrierile pentru admiterea de toamnă la Universitatea din Oradea, excepţie făcând Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, care va începe să înscrie studenţi pe 15 septembrie, a anunţat, vineri, Biroul de presă al instituţiei de învăţământ.

Potrivit unei informări, pentru studiile universitare de masterat, depunerea dosarelor de concurs va începe în două etape: din 8 septembrie 2014 pentru facultăţile de Drept, de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Istorie, Relatii Internationale, Ştiinte Politice şi Ştiintele Comunicării, de Ştiinte, de Ştiinţe Economice, de Ştiinte Socio - Umane, de Teologie Ortodoxă, respectiv din 15 septembrie 2014 pentru facultăţile de Arte, de Geografie, Turism şi Sport, de Inginerie Energetica şi Management Industrial, de Inginerie Managerială si Tehnologică, de Litere, de Medicină si Farmacie, de Protectia Mediului, arată comunicatul.

Şi la doctorat, dosarele se pot depune începând cu 8 septembrie.

În sesiunea de toamnă, pentru studiile de licenta sunt disponibile 3.608 de locuri, din care 205 bugetate (19 fiind locuri pentru romi), repartizarea acestora putând fi consultată pe https://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Licenţă. La masterat au fost alocate 2.410 de locuri din care 37 bugetate (https://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Master), iar la doctorat, candidaţii se pot înscrie pentru 140 locuri din care 123 locuri cu taxă, 7 locuri cu bursă şi 10 locuri fără bursă (http://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Doctorat).

Doritorii îşi vor depune dosarele la secretariatele facultăţilor în funcţie de programul propriu al fiecărei facultăţi, detalii despre concursul de admitere urmând să fie găsite pe https://www.uoradea.ro/Admitere. La fel, pentru afişarea rezultatelor, respectiv confirmările, candidaţii vor urmări calendarul propriu al fiecărei facultăţi.

De precizat că o taxă de înscriere costă 150 de lei, pentru contestaţii se plăteşte 150 de lei, iar înmatricularea costă 100 de lei. Procesarea dosarelor pentru studenţii străini mai costă 150 de euro.