Jurnaliştii, bloggerii şi freelancerii interesaţi sunt invitaţi să participe la workshop-ul "Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc", organizat în cadrul Proiectului ReAct – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiţie, şi finanţat de Active Citizens Fund.

Înscrierile au început deja, după cum anunţă PressHub.ro, precizând că la workshop vor fi selectați jurnaliştilor care activează în publicații de tip print, online, radio, TV, precum şi bloggerilor şi freelancerilor care sunt interesaţi de tema tratamentului minorilor în sistemul judiciar.

Bursă de 200 de euro

"Sesiunile vor fi susţinute de activişti civici cu experienţă în domeniu, judecători, procurori şi avocaţi, care vor expune provocările la care victimele minore sunt supuse în sistemul judiciar. Participanţii la workshop vor primi o bursă de 200 de euro pentru elaborarea şi publicarea unui material de presă (reportaj, interviu sau investigaţie), care să contribuie campaniei de creştere a gradului de conştientizare asupra tratamentului victimelor minore ale abuzului în instanţele româneşti”, arată PressHub.ro.

Sursa citată mai arată că, prin acest proiect, ReAct răspunde unei nevoi urgente de crearea unei mediu adecvat şi prietenos de audiere în cadrul căruia drepturile minorilor să fie respectate şi să pună capăt practicii instituţionale care supun victimele la un proces îndelungat de victimizare.

Ce trebuie să faci

Doritorii sunt rugați să trimită CV-ul la adresa: office@cado.org.ro, până cel târziu în data de 10 noiembrie 2021.

Important de reținut că în subiectul mailului, candidații trebuie să menționeze: Înscriere [prenume] [nume] ReAct 2021.

Proiectul ReAct - Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiţie, finanţat de Active Citizens Fund - este derulat de Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociaţia Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică (ECLER) şi Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA). Proiectul se concentrează cu precădere pe reformele necesare pentru apărarea drepturilor copiilor, victime al traficului uman în sistemul de justiţie.