În campionatul intern, în ultimii 10-15 ani nu a existat sezon în care federaţia să nu amâne startul turului şi mai ales al returului pe motriv că... vara e prea cald, iar iarna ninge.

Nici sezonul 2010-2011 nu face excepţie, Comitetul de Urgenţă al FRF luând, vineri, decizia de a amâna startul campionatului în ligile a II-a şi a III-a cu o săptămână.

„Ca urmare a condiţiilor climaterice din ţara noastră şi a solicitării membrilor afiliaţi ai Federaţiei Române de Fotbal din eşaloanele competiţionale respective, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis azi, 13 august 2010, să amâne cu o săptămână startul ediţiei 2010-2011 a campionatului Ligii a 2-a şi a 3-a. Astfel, prima etapă a Ligii a 2-a nu se va mai disputa la data de 21 august, ci la 28 august. Toate celelalte etape ale turului vor avea loc cu o săptămână mai târziu, comparativ cu programarea iniţială", se anunţă în comunicatul federaţiei.

La baza deciziei au stat condiţiile climaterice, dar mai ales situaţia financiară precară a mai multor echipe.

Drept urmare, FC Bihor va debuta în campionat pe data de 28 august, în deplasare, cu Arieşul Turda. Primul meci al orădenilor pe teren propriu va avea loc la data de 4 septembrie, cu Voinţa Sibiu.