Pasionaţii de programare, design, marketing şi antreprenoriat se vor întruni, în perioada 29-31 august, la Biblioteca Universităţii, la Startup Weekend Oradea, un eveniment ce are ca scop creearea de startup-uri, dedicat exclusiv antreprenorilor orădeni.

"Participanţii vor avea la dispoziţie 54 de ore pentru a ajunge de la idee la produs, folosindu-se de suporturi precum lucrul în echipă, comunicarea şi mentoratul. Conceptul de Startup Weekend vizează crearea startup-urilor în domeniul servicilor şi produselor IT & tech", arată un comunicat din partea organizatorilor.

Conceptul a fost implementat deja în peste 100 de ţări, dar şi în alte oraşe din România, ca de pildă Timişoara, Iaşi, Cluj, Braşov sau Mureş.

"Startup Weekend Oradea vine în sprijinul acestora cu mentori şi speakeri calificaţi şi cu experienţă care vorbeşte de la sine. Printre aceştia se numără: Philipp Kandal, Jan Lucaks, David Nagy, Alin Mercheş, Flavius Sărăcuţ, Adrian Gheară, Alexandru Roja şi lista continuă", mai arată comunicatul.

"Va fi un eveniment plin de energie în cadrul căruia tinerii şi nu numai se vor putea afirma. Vor putea veni cu idei şi lucra în echipe fiind asistaţi de mentori cu foarte multă experienţă", a precizat Andrei Cosmin Munteau, unul dintre organizatori.

Participanţii vor primi un welcome pack şi le vor fi asigurate masa, răcoritoarele şi cafeaua pentru întregul weekend. Limba oficială a evenimentului este limba engleză.

Biletele cu discount de tip Early Bird sunt disponibile pana vineri, 1 august. Înscrierile se pot realiza pe site-ul evenimentului: http://oradea.startupweekend.org

Mai multe detalii despre eveniment pot fi aflate accesând https://www.facebook.com/groups/781557895222857.