Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, luni, atentatul comis de Revelion în clubul Reina din Istanbul, soldat cu 39 de morţi şi 70 de răniţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, citat de mediafax.ro.

"În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un militant eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creştinii îşi celebrau sărbătoarea apostată", se afirmă în comunicatul organizaţiei islamiste.

Atacatorul care a intrat în club costumat în Moş Crăciun şi a tras cu un Kalaşnikov este în continuare în libertate. 17.000 de politişti sunt în alertă maximă, forţele de securitate lansând o operaţiune masivă de căutare a suspectului.

Duminică a fost identificat taxiul cu care atacatorul masacrului s-a deplasat la club şi s-au făcut cercetări la adresa de unde a fost luat, dar nu s-au descoperit indicii care să ducă la identificarea lui.