Prima femeie nominalizată de Statele Unite ale Americii ca ambasador la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec, a fost confirmată în funcție joi de Senatul american.

Anunţul oficial a venit de la Senatul SUA, printr-o postare pe Twitter. Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul", a scris și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, pe Facebook.

Kathleen Kavalec a mai lucrat în trecut la Ambasada SUA din Bucureşti, având funcţia de ofiţer pe afaceri culturale.

Cu o carieră de peste 36 de ani în diplomaţie, Kathleen Kavalec a avut roluri importante în aplicarea politicilor atât interne, cât şi externe ale SUA.

Până în iulie 2022, Kavalec a fost şefă a misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019, notează Libertatea.ro.

Potrivit Mediafax, preşedintele american Joe Biden a desemnat-o pe Kavalec în funcţia de ambasador al SUA la Bucureşti încă din 3 iulie.

Noua ambasadoare vorbeşte 6 limbi străine, inclusiv română şi rusă, şi este originară din California. Kathleen Kavalec este căsătorită cu Mark Taplin, şi el un fost diplomat american la Bucureşti, şi are trei copii. Predecesorul Kathleenei Kavalec a fost Adrian Zuckerman, al cărui mandat a expirat în ianuarie 2021. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!