Consiliul Local a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, o nouă listă a traseelor şi staţiilor de autobuze pentru îmbarcarea şi debarcarea persoanelor transportate prin cursele judeţene regulate.

La cererea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, pe lângă cele patru trasee de tranzitare a Oradiei de către autobuzele din judeţ (care intră în oraş prin Ştefan cel Mare, Calea Clujului, strada Nufărului şi Calea Aradului) a mai fost introdus un coridor de tranzitare pentru cursele dinspre Săldăgagiu de Munte, care, la sosire, vor trebui să urmeze traseul Gheorghe Doja, Louis Pasteur, blvd. Magheru, Calea Clujului, Seleuşului, Războieni şi invers la plecare.

De asemenea, pentru autobuzele de pe acest traseu, ADI Transregio a obţinut stabilirea a două staţii pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor acestor curse dinspre şi spre Săldăbagiu de Munte lângă Spitalul Judeţean.

Odată cu actualizarea listei staţiilor pentru cursele judeţene, aleşii locali au hotărât excluderea dintre acestea a staţiilor de pe bulevardul Dacia, lângă blocurile zig-zag, deoarece traseul Oradea-Borş a devenit unul local după ce comuna s-a înscris în ADI Transregio respectiv OTL a devenit operatorul acestor curse.

Drept urmare, cele 10 staţii de îmbarcare-debarcare pentru cursele judeţene reglementate la ora actuală în Oradea sunt bvd. Decebal (înainte de blocurile ANL), două în zona Gării Centrale, două pe Ştefan cel Mare, pe Calea Aradului (după podul peste Peţa), pe Calea Clujului (lângă Poliţia Rutieră), în Piaţa Independenţei (după sensul giratoriu) şi două lângă Spitalul Judeţean.