Început cu parada costumelor, cu un carnaval în Pasajul Vulturul Negru şi cu spectacole jucate atât pe scene cât şi în locuri neconvenţionale, Festivalul de Teatru Scurt a programat luni un spectacol de Statui Vivante pe strada Republicii.

Actorii trupei Iosif Vulcan s-au transformat în statui pentru câteva ore, întruchipând diferite personaje atât de bine încât orădenii s-au apropiat să verifice dacă nu cumva actorii sunt într-adevăr statui. În paralel cu reprezentaţia actorilor, trupa de muzică evreiască Klesmer a oferit un concert cu cântece specifice comunităţii din care fac parte.

Festivalul de Teatru Scurt continuă şi marţi cu spectacolul "Mady Baby", interpretat de actorii Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara într-un microbuz, cu plecare de la ora 16.30 din faţa clădirii Teatrului. De la ora 19, orădenii îşi vor putea pune pirostriile, dar şi divorţa la doar câteva minute distanţă în cadrul evenimentului "Căsătorii scurte, divorţuri şi mai scurte", care va avea loc în Pasajul Vulturul Negru.

Pentru ziua de marţi mai sunt plănuite alte patru spectacole de teatru. Astfel, la Casa de Cultură Sindicatelor va fi jucată piesa "Amalia respiră adânc", cu publicul pe scenă, de la ora 20 va avea loc spectacolul "Proorocul Ilie", tot cu publicul pe scenă, însă la Teatrul de Stat. În afara selecţiei oficiale a festivalului, de la ora 22, Queens Pub va găzdui piesa "Cu flori în gară", iar la Hotel Continental actori din Baia Mare vor pune în scenă spectacolul "Strip-tease".