Steaua s-a calificat în optimile Europa League după ce a învins joi seară pe Arena Naţională, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în manşa secundă a 16-imilor competiţiei.

La finele celor 90 de minute scorul a fost 2-0, identic cu cel din confruntarea de la Amsterdam.

Deşi mulţi o considerau practic eliminată, Steaua a reuşit să întoarcă rezultatul de pe Amsterdam Arena şi să trimită meciul în prelungiri.

Iasmin Latovlevici a deschis scorul în minutul 38, iar Vlad Chiricheş l-a majorat cu un şut fantastic la vinclu de la 25 de metri, în minutul 76.

La loviturile de departajare, pentru Steaua au înscris Rusescu, Nikolici, Filip şi Latovlevici. Pentru Ajax Amsterdam au marcat Eriksen şi De Jong şi au ratat Schone şi Moisander.

În optimi, Steaua va juca împotriva lui Chelsea, deţinătoarea UEFA Champions League.

Pe de altă parte, formaţia CFR Cluj a fost învinsă, tot joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, de echipa italiană Internazionale Milano, în manşa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, fiind eliminată astfel din competiţie.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Guarin '22, '45+2 şi Benassi '88. În tur, Inter s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 2-0.