Desfăşurată pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, ediţia din acest an a Cupei României la polo pe apă feminin a fost adjudecată de echipa bucureşteană Steaua, care s-a impus în toate cele trei dispute susţinute.

Astfel, sportivele bucureştene, antrenate de Eugen Georgescu şi Andrei Stoicuţ, şi-au adjudecat trofeul după ce în prima zi au învins pe Torpi Târgu Mureş, cu scorul de 10-6, iar apoi în runda a doua s-au impus şi în faţa celor de la Rapid, cu 13-2. În fine, duminică, în jocul decisiv, cel cu Crişul Oradea, stelistele au reuşit să-şi apropie victoria din nou, după ce s-au impus cu 14-9.

La cea de-a patra ediţie a Cupei României la polo pe apă feminin, au participat patru echipe, Crişul Oradea, Rapid, CSA Steaua şi Torpi Târgu Mureş.

Din păcate, orădencele, antrenate de Liviu Garofeanu, nu au reuşit să-şi adjudece trofeul, după ce vineri, în prima zi, au învins Rapidul, cu 12-6. Atunci, Laboncz a fost principala marcatoare, cu 7 goluri. S-a mai remarcat însă şi Vidican, cu 3 reuşite.

Meciul din etapa a II-a, cu Torpi Tg. Mureş nu s-a mai disputat, ultima confruntare, cea de duminică, din compania Stelei avea să fie decisivă, numai că bucureştencele au început mai bine şi după ce şi-au adjudecat primul sfert cu 2-1, l-au câştigat şi pe cel de-al doilea cu 6-3, revenirea tardivă a formaţiei orădene consemnându-se doar pe final, când CS Crişul a mai redus din handicap. De remarcat faptul că Laboncz a fost din nou principala marcatoare, autoare acum a 6 goluri.


Rezultatele şi marcatoarele de la jocurile ediţiei din acest an a Cupei României la polo pe apă feminin

Etapa I (sâmbătă):

Crişul Oradea – Rapid 12-6 (2-0, 3-1, 3-4, 4-2)

Crişul Oradea:  Laboncz 7, Vidican 3, Freundslich 1,  Caba 1

Rapid: Bunea 3, Lazar 2, Olteanu 1

CSA Steaua – Torpi Tg. Mureş 10 – 6 (2-2, 1-1, 5-1, 1-2)

CSA Steaua: Pilica 4, Mihaila 3, Şerbanescu 3

Torpi: Szeghalmi 4, Simion 1, Nonea 1

Etapa a II-a (sâmbătă):

Rapid – CSA Steaua 2-13 (0-4, 0-2, 1-3, 1-4)

Rapid: Bunea 2

CSA Steaua: Mihăilă 6, Itul 2, Oprea I. 2, Pilica 1, Popescu 1, Oprea E. 1

Crişul Oradea – Torpi nu s-a mai jucat

Etapa a III-a (duminică):

Torpi Tg. Mureş – Rapid nu s-a jucat

CSA Steaua – Crişul Oradea 14-9 (2-1, 6-3, 3-0, 3-5)

Steaua: Pilica 5, Bonca 2,Mihăilă 2,  Itul 1, Piedemonte 1, Oprea 1, Şerbanescu 1 şi Popescu 1

Crişul: Laboncz 6, Caba 2 şi Vidican 1


Clasament

1. CSA Steaua

2. CS Crişul

3. Rapid

4. Torpi Tg. Mureş