FC Steaua Bucureşti a pierdut cu ruşinosul scor 5-0 meciul jucată marţi seară cu Manchester City, pe Arena Naţională, în prima manşă din play-off-ul Ligii Campionilor.

Practic, echipa din Bucureşti nu a avut nicio şansă în faţa englezilor, care au marcat de cinci ori prin David Silva (13), Nolito (49) şi Sergio Aguero (41, 78, 89), acesta din urmă ratând şi două penalty-uri.

Steaua a fost depăşită la toate capitolele de City, care a jucat cu dezinvoltură, inspiraţie, câteva viteze în plus, în timp ce vicecampioana României a făcut erori peste erori, fiind timorată de numele adversarului, scrie agerpres.ro. Doar câţiva jucători au făcut faţă cât de cât în acest meci: portarul Niţă, în primul rând, apoi Tamaş şi, pe alocuri, Adi Popa.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat după meci că rezultatul este o umilinţă la care nu se aştepta. "Când am căzut cu ei am zis că doar Dumnezeu ne poate ajuta să îi batem, că sunt prea puternici. Dar nu mă aşteptam la diferenţa asta aşa de mare, mă aşteptam la un 2-0, 3-0 pentru ei. Şi nu mă refer doar la scor, a fost diferenţă şi de valoare, parcă se juca de-a şoarecele şi pisica. E umilinţă, iar eu când sunt învins nu-mi place. Milioanele şi miliardele puteau schimba ceva pentru noi în seara asta. Fotbalul nu mai este ce era înainte, acum fotbalul îl joacă milioanele de euro", a spus Becali.

La rândul său, antrenorul Laurenţiu Reghecampf a spus că jucătorii săi au făcut prea multe greşeli personale. 

"E un meci din care trebuie să învăţăm foarte multe lucruri. Din păcate am primit prea multe goluri, am făcut prea multe greşeli personale. Ca fundaş central trebuie să joci simplu. Nu au făcut ceea ce le-am spus. Sunt jucători care deocamdată nu pot să joace la acest nivel, dar nu vreau să dau vina pe nimeni. În seara asta am pierdut ca echipă. Vreau să mă bucur de calificarea în grupele Europa League şi să avem un traseu cât mai lung. Trebuie să rămânem însă cu picioarele pe pământ pentru că încă nu am realizat nimic, doar o calificare în Europa League. Dacă vrem să ajungem în grupele Ligii Campionilor trebuie să facem faţă acestor meciuri. Iar deocamdată nu putem face faţă. A fost probabil şi teamă, şi lipsă de experienţă. E diferenţă foarte mare, ei au cumpărat fotbalişti de 180 de milioane, iar noi am adus câţiva jucători, să fim serioşi. Noi am încercat, ne-am dat silinţa, dar asta e diferenţa între noi şi ei", a spus tehnicianul.