În Săptămâna verde tocmai încheiată, peste 250 de elevi din ciclul primar de la Școlile Oltea Doamna și Liceul Teologic Baptist Emanuel din Oradea au primit o lecție valoroasă despre rolul pădurilor în natură, de la profesioniști în domeniu.

Inițiativa acțiunii a avut-o asociația Eco Forest Life, o organizație dedicată protejării mediului înconjurător și educației ecologice, recent înființată de un conferențiar al Facultății de Protecția Mediului din Oradea, Ruben Budău.

„Copiii au avut ocazia să descopere secretele naturii și să înțeleagă importanța pădurii. Prin prezentări interactive și activități practice, ei au învățat despre rolul pădurii și cum contribuie ea la echilibrul mediului și la sănătatea noastră, despre biodiversitate și speciile de plante și animale care trăiesc în pădure, cum să le protejăm și cum le îngrijim”, se arată într-un comunicat al asociației.

În plus, fiecare elev a plecat acasă cu un cadou „verde”: un puiet de stejar, pe care să-l planteze în grădina dorită. Unii elevi s-au și pus pe treabă și au plantat copacii în curțile unităților de învățământ. Și dascălii din școlile lor au primit stejari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!