Cu două zile înainte de a înceta din viaţă, actriţa Stela Popescu a fost prezentă la Gala Femeilor de Succes, unde a primit premiul pentru întreaga carieră. 

Starea actriţei era vizbil afectată, însă cei prezenţi nu şi-au dat seama că actriţa ar putea avea probleme medicale. Ea a avut un discurs incoerent, era foarte agitată şi avea o expersie nefirească. La un moment dat, Stela Popescu a şi scăpat premiul din mână fără a sesiza acest lucru.

Presa centrală scrie că actriţa prezenta simptome specifice unui posibil accident vascular cerebral. 

În discursul ei, marea actriţă de comedie a şi spus că ar fi preferat să nu apară în public într-o asemenea stare.

Antena 1 a difuzat imagini cu Stela Popescu din timpul discursului ei. "Înainte de a mă asculta... Eu am venit acum nu pentru că eu sunt neorganizată, ci pentru că voi sunteţi...De 20...50 şi...20 şi... am văzut acasă, toată casa mea am...V-am văzut pe voi, pe băieţei, pentru că ei nu m-au chemat. Eu n-am chemat. N-a venit. Nu ştiu de ce. De ce m-aţi chemat, mă, dacă nu m-aţi chemat, să vin la voi aici? .... Am 7.000 de prostii...M-am îmbrăcat, m-am coafat...Sunt plină de draci, că eu am temperament. Mai bine mergeam acasă decât să mă vedeţi în halul asta. Sunt al dracului de nervoasă, nu mai vin la voi....Dar eu tot vă iubesc şi vă respect. M-aţi zăpăcit, m-aţi zăpăcit, măi", a spus aceasta pe scenă, în faţa unui public mirat. 

Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa. Medicii nu au mai putut face nimic pentru actriţa care, din primele informaţii, se stinsese în urma cu mai multe ore din cauza unui stop cardiorespirator.