Piese de mobilier, haine, tot felul de obiecte din plastic ori pur şi simplu saci cu resturi menajere, pe toate le găsesc muncitorii RER Ecologic Service aruncate pe străzile oraşului. Mormanele clandestine de gunoaie urâţesc aspectul urbei, dar - la cât sunt de frecvente - aproape că devin parte din peisajul cotidian specific Oradiei.

Numai în primele două săptămâni ale anului, agenţii Poliţiei Locale au depistat 569 de asemenea depozite clandestine, pentru care au sesizat telefonic de 225 de ori dispeceratul RER Ecologic Service.

"Misiunea Poliţiei Locale este să diminueze depozitările clandestine şi să se asigure că se iau măsurile de salubrizare în cel mai scurt timp", a precizat Primăria Oradea, într-un comunicat.

În acest context, Poliţia le reaminteşte orădenilor că depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului Oradea este strict interzisă, iar orice abatere se sancţionează contravenţional conform HCL nr. 207/2015, cu amenzi cuprinse între 300 şi 2.500 lei. Numărul de dispecerat al Poliţiei Locale, la care pot fi sesizate astfel de fapte, dar şi alte ilegalităţi care intră în sfera de competenţă a agenţilor, este 0259-969.