Curtea de Apel Oradea a pronunţat o decizie definitivă, irevocabilă şi executorie în urma căreia speră să pună punct politizării Inspecţiei Teritoriale de Muncă. Instituţia cel mai des folosită de PDL-iştii bihoreni în lupta împotriva primarilor şi afaceriştilor din opoziţie trebuie să-şi schimbe conducerea.

Potrivit sentinţei, Ministerul Muncii e obligat să-şi anuleze ordinele prin care au fost schimbaţi şeful şi adjunctul ITM Bihor, Liviu Lupea şi Nadia Racz, şi în urma cărora au fost numiţi la conducere trei PDL-işti: Mircea Matei, Simona Iancu şi Eugen Cârmaciu.

Mai mult, în cazul Nadiei Racz, instanţa a decis plata retroactivă a salariilor de anul trecut şi până în prezent, adică vreo 60.000 de lei, plus 25.000 de lei daune morale.

Din păcate, deşi vinovaţi sunt politrucii de la conducerea Ministerului şi clientela lor din Bihor, banii o să-i plătească, până la urmă, tot contribuabilul de rând. Deşi Bihorel a mai găsit o soluţie, şi anume ca Mircea Matei să vândă sticle şi să acopere paguba!