În Muntenegru, țară cu aproximativ 630.000 de locuitori, nu mai există nici o persoană infectată cu noul coronavirus, a anunțat Institutul pentru Sănătate Publică din țară, potrivit guvernului de la Podgorica.

De la raportarea de ieri, laboratoarele ISP au analizat 140 de teste, printre care nu a existat niciun caz nou. De asemenea, la acest moment, în Muntenegru, nu există nici un caz de coronavirus, potrivit sursei citate.

De la începutul epidemiei au fost confirmate 324 de cazuri, dintre care 315 au fost declarate vindecate, iar 9 au murit.

Prima națiune europeană care s-a declarat liberă de coronavirus a fost Insulele Feroe, care a anunțat pe 9 mai că a externat și ultimul pacient cu Covid-19.

Insulele Feroe au testat aproape o cincime din populația de aproape 50.000 de locuitori, descoperind 187 de cazuri. În această țară nu a fost raportat nici un deces.

Regiunea italiană Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie, nu a înregistrat nici un deces provocat de coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind prima dată de la începerea epidemiei de coronavirus când se întâmplă acest lucru.

Spaniolii și-au redescoperit luni plajele, italienii piscinele, iar Grecia a făcut încă un pas spre întoarcerea spre normalitate, reluând legăturile cu feribotul spre insule și permițând restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă, mai repede decât era prognozat.

Dacă Europa revine încet la viață, în multe țări emergente, în special din America Latină, nu a fost încă atins vârful pandemiei de coronavirus. Consecințele economice sunt însă dramatice: cursul valutelor e în cădere liberă, unele țări nu-și mai pot returna împrumuturile. Cu cereri de finanțări din peste 90 de țări, Fondul Monetar Internațional ar putea ajunge la limitele sale financiare.

Numărul cazurilor de coronavirus raportate în lume a depășit 5,5 milioane, iar bilanțul deceselor a ajuns la 346.000, în timp ce peste 2,3 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate, potrivit centralizării de pe Worldometers.